• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Eş Başkan vekilleri "İnsan Hakları Haftasını" kutladı

Eş Başkan vekilleri "İnsan Hakları Haftasını" kutladı
Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ile Nazmi Çuşkon, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftasını kutladı.

Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ile Nazmi Çuşkon, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, insan hakları haftasını kutladı.

Eş Başkan Vekillerinin yayınladığı kutlama mesajında;  “Elbette bu gün vesilesi ile söylenecek o kadar çok şey var ki. Ancak Ülkemizde ve Orta Doğuda yaşanan insan hakları ihlallerine değinmeden geçilemez. Bildiğiniz gibi Orta doğu, insanoğlunun toplumsallaştığı ve medeniyetlere beşiklik ettiği bir coğrafyadır.

Bu coğrafya da birçok inanç grupları, dil, etnik yapılar, mezhepler ve devletler kurulmuştur. Bu yapılar içerisinde en kadim halklardan biride Kürtlerdir. Kürtler bu topraklarda birçok medeniyetlere öncülük etmiştir.

Fakat ne yazık ki bu topraklarımızda, başta biz Kürt halkı olmak üzere birçok inanç, kimlik, kültür, dil eril iktidarın ulus devletleri tarafından her türlü insanlık dışı uygulamaya tabi tutulmaktadır.

Bu insanlık dışı uygulamalara karşı her zaman isyanlar, direnişler ve var olma mücadelesi süre gelmiştir. Bu gün başta Orta doğu ve dünyanın diğer yerlerinde yaşanan tüm savaşlara,

Sömürülere, Asimilasyonlara ve Anti Demokratik tüm yaklaşımlara en iyi çözüm anahtarı belki de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde bulunan ilkeleri yaşamsal kılmaktır.

Eril zihniyetin ürünü olan; Sınıflı, Hegemonik, İktidarcı, Sömürgeci tekçi anlayışlar üzerine inşa edilmiş tüm ulus devletlerin, dünyayı cehennem haline getirmiş oldukları ve insanlığın sürüklendiği bu yok oluşa doğru tek çözüm demokratik Ulus anlayışıdır.

Bu anlayış İnsanlığın Kültürel mirası ile yoğrulmuş Toplumsal hafızanın, birikiminin sonucudur. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi de bu tarihsel birikimler üzerine şekillenmiştir.

Tüm devletler Anayasalarını Bu evrensel değerler üzerine inşa etmelidir. Tüm umudumuz, tüm savaşların son bulması, insanlık ayıbı olan; İnsanların, insanlar arasında haklarının mücadelesini vermesinin son bulmasıdır” denildi. Hakkarihabertv.com


 

 

Bu haber toplam 3091 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim