• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Eş başkanlar dev su projesini denetledi

Eş başkanlar dev su projesini denetledi
Hakkari Belediyesi Eş Başkanları 28.487.777,00 TL değerindeki dev içme su projesinin 3 bin 500 rakımlı Berçelan yaylasında başlatılan çalışmalarını denetleyip, incelemelerde bulundu.

2014 yılının resmi nüfus sonuçlarına göre 79 bin 335 kişinin yaşadığı Hakkari kent merkezinde yıllardır yaşanan içme suyu sorununun çözümü için harekete geçen Hakkari Belediyesi, 2014 yılının Ekim ayında 28.487.777,00 TL değerinde bir dev içme suyu projesini geliştirip, projenin hayata geçmesi için çalışmalarını başlatmıştı.


Haberin Videosu İçin Tıklayın


Ocak ayında belediye hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda düzenlenen bir tanıtım semineri ile dev projeyi duyuran Hakkari belediyesi, çalışmalarını önce projenin şehirdeki başlangıç yeri olan Yeni Mahalle'de başlatmış, Gazi ve Bulak Mahalleleri üzerinden ilerletip, şehir merkezi üzerinden sürdürerek kazı ve döşeme işlerini gerçekleştirmişti.

PROJENİN BERÇELAN ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Yapılan bu işlemlerden sonra kentin çeşitli noktalarına kurulacak olan mega depoların yapım işlemlerine başlanırken, içme sularının ana kaynak bölgelerinden biri olan Berçelan yaylasında çalışmalar başlatıldı.

Merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve yükseltisi 2 bin 500 ila 3 bin 250 metre arasında değişen bölgede başlatılan çalışmalar Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ve beraberlerindeki Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Kızılkaya, Belediye encümenleri ile Yüklenici firma yöneticileri tarafında denetlendi. Eş Başkanlar Berçelan bölgesindeki kaynak su ve çalışma noktalarını proje üzerinden değerlendirilip yer yer incelemelerde bulunurken, burada boru döşeme işlemlerini gerçekleştiren işçilerden çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

İKİ YIL İÇERİSİNDE TÜM ALT YAPI SORUNLARI BİTECEK
Berçelan yaylasında başlatılan çalışmaları yerinde denetleyen Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi yaptıkları açıklamalarda, şuan kullanılan içme suyu hattının 1980 yılında yapıldığı ve artan nüfus ile kentte yetmediğinin altını çizerek, çalışmaları başlayan içme suyu projesinin 2043 yılına tekabül ettiğini,

her evde 24 saat suların akacağını aktararak, iki sene içerisinde Hakkari’de tüm alt yapı sorunlarını çözeceklerini ve bunun ardından üst yapı çalışmalarına başlayacaklarını ifade ettiler.

Eş başkanlar, bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde kent halkına verilen rahatsızlıklardan dolayı özür dilerken, imar yollarından geçecek çalışmalar için vatandaşlardan gerekli duyarlılığı gösterip belediyeye destek olmalarını istediler.

BAKIMLARI AKSATILMADIĞI SÜRECE PROJE 80 YIL HİZMET VEREBİLİR
Ayrıca projenin yüklenici firma yetkilileri yapılan çalışmalara ilişkin teknik bilgiler verirken, Hindistan’dan getirilen, dış çapları 90-450mm PE-100 PN 10 Hdpe (Polieten) ve Düktil tip yüksek su basıncına ve zorlu hava şartlarına karşı dayanıklı özel boruların proje haritasındaki 151 kilometrelik genel hatta döşeneceği bilgisini verdi.

Proje kapsamında 7 yeni mega deponun yapılacağı, var olan 6 deponun onarılacağını belirten yetkililer projede 27 kaptaj, 35 maslak, 17 vantuz, 47 basın kırıcı vana, 11 debimetre, 5 brajman, 5 bakım klor odası, 11 by-pass, 5750 abone bağlantısının kurulacağı ve bu sitemin mekanik ve elektronik işlerinin skada otomasyon sistemi denilen bir sistem ile kontrol edileceğini söyledi.

Verilen bilgilerin ardından tamamlanacak olan projenin gerekli bakımların yapılmasıyla projeye 80 yıl ömür biçildiği aktarıldı.Haber: Feyzullah Taş (iha)

dev-su-projesini-denetlediler-m.jpgdev-su-projesini-denetlediler-1.jpgdev-su-projesini-denetlediler-2.jpgdev-su-projesini-denetlediler-3.jpg

 

Bu haber toplam 4846 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim