• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Eş başkanlar kampüs alanını gezdi

Eş başkanlar kampüs alanını gezdi
Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ile birlikte kampüs alanında incelemelerde bulundu.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ile birlikte kampüs inşaatını gezen eş başkanlar Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, yüklenici firmanın sorumlu şantiye şefinden bilgiler alarak inşaatın şu anki yapım durumu ve tahmini bitiş tarihi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Şantiye şefinin verdiği bilgiler dahilinde kampüs inşaatında şu an toplamda 126 inşaat işçisinin çalıştığı ve tahmini olarak inşaatın 2015 yılı sonbahar aylarına doğru tamamlanacağı belirtildi.

“KAMUOYUNDA ŞİKAYETLER ARTIYOR”
Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, kamuoyunda inşaatın yavaş ilerlediği yönünde şikayetlerin arttığını belirterek, “Hakkari’de vatandaşın kampüs inşaatının yavaş ilerlediği konusunda şikayetleri arttı ve vatandaş inşaatın ne zaman biteceğini merak ediyor.

Burada 126 kişilik bir ekiple çalıştığınızı ifade ediyorsunuz. Yani burada 200 kişi çalışmış olsa bu kadar gecikmeyecek. Çalışmalarınıza hız kazandırmanız gerekmektedir. Yoksa bizler kamuoyunun önüne geçemeyeceğiz.

Böyle giderse protestolarla karşı karşıya kalacaksınız. Dışarıda okuyan bir sürü öğrenci var, bunların birçoğu zor şartlarda okul okumaya çalışıyor. Bunları düşünmeliyiz” şeklinde konuştu.

“CÜBBEMİ GİYİP EN ÖNDE VATANDAŞIN YANINDA OLURUM”
Belediye eş başkanları ile birlikte denetimlerde bulunan ve inşaatın hızlandırılması için yüklenici firmanın yetkili inşaat şefi ile yapılan görüşmelerde konuşan Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, inşaatın hızlandırılması için işçi sayının artırılıp vardiyalı sistemle çalıştırılması gerektiğini belirterek,

“Gördüğünüz gibi kamuoyunda şikayetler artıyor, rektörlük olarak bundan sorumlu sayılıyoruz. Buraya eş başkanlarımız ile birlikte gelip denetlemelerde bulunarak kamuoyuna bilgi vermek istiyoruz.

Çalışmalarınızın hızlandırılması gerekiyor. Yarın oluşacak en ufak bir protestoda cübbemi giyip en önde vatandaşın yanında olacağımı bilin” dedi. (İHA)

Bu haber toplam 4454 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim