• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Eş başkanlar olay yerini ziyaret etti

Eş başkanlar olay yerini ziyaret etti
Hakkari’deki patlamada evlerinde meydana gelen hasar nedeniyle mağdur olan vatandaşları, Hakkari Belediyesi yalnız bırakmayacak.

Üç gün önce kentin Biçer Mahallesinde meydana gelen şiddetli patlamanın etkisiyle evlerinde büyük çapta maddi hasar oluşan ve bu nedenle evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, olayın şokunu hala üzerlerinden atamazken üç gündür geceyi komşu ve akrabalarının evlerinde geçiriyor.

‘MAĞDUR OLAN VATANDAŞLAR ZİYARET EDİLDİ’

Bunun üzerine harekete geçen ve olayın meydana geldiği günden itibaren olayın takipçisi olan Hakkari Belediyesi mağdur olan vatandaşlara yardım etmeye hazırlanıyor.

Belediye bünyesinde yapılacak yardım öncesi Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Çuşkon, Eş Başkan Yardımcıları Derya Çiftçi, Behçet Kanat ve belediye encümenlerin oluşan heyet mahalleye giderek burada evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti. Heyet hasar gören evleri tek tek gezip vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

‘VATANDAŞLAR MAĞDURİYETLERİYLE BAŞ BAŞA KALMAYACAK’

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız; “Patlamanın etkisiyle burada birçok vatandaşımızın evlerinde hasarlar oluştu ve şuanda vatandaşlarımız evlerini kullanabilecek durumda değiller.

Geceyi komşu ve akrabalarının evlerinde geçiriyorlar. Hakkari Belediyesi olarak vatandaşlarımızı başlarına gelen mağduriyetle baş başa bırakmayacağız. Bunun için bir komisyon hazırladık ve komisyonumuz gerekli raporları hazırlıyor.

Bizlerde burada vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz, yalnız olmadıklarını yanlarında olduklarımızı ve elimizden geleni yapacağımızı ifade ettik. Çok kısa bir sürede vatandaşlarımıza belediye bünyesinde gerekli yardımlar yapılacak ve vatandaşlarımız evlerini onarıp yeniden evlerinde yaşayabilecekler” diye konuştu. Hakkarihabertv.com

patlama-m-001.jpg

Bu haber toplam 4764 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim