• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Eş başkanlar'dan anlamlı ziyaret

Eş başkanlar'dan anlamlı ziyaret
Hakkari Belediyesi Eş Başkanları yaptıkları ev ziyaretleri kapsamında Hasta tutsak Necman Önerin Ailesini ziyaret ettiler.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları gerçekleştirdikleri ev ziyaretleri kapsamında Eş Başkanlar  Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Hakkari DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi Belediye Eş Başkan Yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri ile birlikte Hakkari'de 11 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen "KCK" operasyonu kapsamında tutuklanan ve şu an Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan hasta tutsak Necman Öner'in  ailesini ziyaret ettiler.

Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, bildiğiniz gibi Eş Başkanlar olarak ev ziyaretlerine başlamış bulunmaktayız dedi. Hatipoğlu,” Artık her gün farlı bir mahallede rast gele bir vatandaşımızın evini ziyaret edeceğiz.

Bu akşamda Keklik pınar mahallesinde birkaç vatandaşımızı ziyaret edeceğiz. Bu kapsamda uzun bir süredir haksız bir şekilde hasta olduğu halde cezaevinde tutulan Necman Öner arkadaşımızın evindeyiz. Şu anda  cezaevlerinde 200 tanesi ağır olmak üzere 600 den fazla hasta tutsak var. Bizler her defasında hasta tutsaklar konusundaki hassasiyetimizi dile getiriyoruz. Hasta tutsaklar bizim kırmızı çizgimizdir. Umarım haksız yere şu anda cezaevlerinde yatan hasta tutsaklar başta olmak üzere tüm tutsaklar özgürlüklerine kavuşurlar ”dedi

Necman Önerin Kardeşi Behcet Öner ise  başkanların ziyareti bizleri oldukça memnun etmiştir. Necman 11 Haziran 2011 tarihinden bu yana çok ciddi sağlık sorunları olduğu halde cezaevinde tutulmaktadır dedi.

Öner,” Bizler ailesi olarak artık sağlığı konusunda çok ciddi endişeler taşıyoruz. Necman’ın Kalp ameliyatı olması lazım, bu ameliyatın ceza evi şartlarında olması çok zor bu nedenle Tam teşekküllü bir Hastanede tedavisinin yapılması için bir an önce salıverilmesi lazım. Aksi takdirde gelişebilecek her türlü olumsuzluktan Adalet bakanlığı ve diğer yetkililer sorumludur “ şeklinde konuştu.

Keklikpınar mahallesinde gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerinin ardından Sümbül Mahallesine geçen Eş Başkanlar ve beraberindekiler burada bir başka aileyi ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

“TEK DERDİMİZ KOBANÊ”

Buradaki ziyaret sırasında konuşan Abdullah Demir isimli vatandaş “ Bizler belediye başkanlarımızın bu ziyaretlerinden oldukça memnun kaldık. Ayrıca il genelinde yaptıkları çalışmalar gözler önündedir, bu çalışmalından dolayı da ayrıca onları tebrik eder çalışmalarının devamını dileriz. Biz vatandaş olarak ebetteki belediyemizden beklentilerimiz olacaktır, fakat şimdi hepimizin ortak bir sorunu, ortak bir derdi var. Buda Kobanê dir. Bu süreçte hiç kimsenin bireysel bir hesabı olamaz hepimizin gözü kulağı Kobanêde oradan gelecek güzel haberleri bekliyoruz. Umarım oradaki halkımız bir an önce özgürlüğüne kavuşur” dedi

 DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi ise “ Bizler artık koltukta oturup vatandaşın gelip derdini bizlere anlatmasını beklemeyeceğiz. Belediye Eş Başkanlarımızla ev ev dolaşıp hem halkımızla sohbet etme hem de varsa sorunları yerinde dinleme ve tespit etmeye çalışacağız. Bu ziyaretlerimiz bundan sonrada devam edecektir ” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

tutsak-1.jpg

tutsak-2.jpg

tutsak-3.jpg

 

 

Bu haber toplam 4705 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim