Esendere Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı
Kaynak:Esra Özatak
Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ile Belediye-İş Sendikası Van Şube Başkanı Emin Yeşilova arasında imzalanan sözleşmeyle belediye bünyesinde görev yapan işçilerin haklarına ilişkin düzenlemeler gerçekleştirildi.
Başkan Büyüksu, imzalanan sözleşmenin ardından yaptığı açıklamada, işçilerin belediyenin önemli bir parçası olduğunu belirterek emek vurgusu yaptı.
Büyüksu, “Bizim belediyeciliğimizde işçi bir maliyet kalemi değil, bu kentin gerçek emekçisidir. Ekonomik şartlar ne kadar ağırlaşırsa ağırlaşsın, faturayı emekçinin sofrasına kesmeyeceğiz” dedi.
Halkçı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Büyüksu, “Bizim siyasetimiz; alın terini koruyan, emeği büyüten ve emekçinin hakkını teslim eden halkçı belediyeciliktir” ifadelerini kullandı.
Başkan Büyüksu, imzalanan toplu iş sözleşmesinin belediyede görev yapan emekçilere hayırlı olmasını diledi.