• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Eşit şekilde hizmet yapılmalıdır

Eşit şekilde hizmet yapılmalıdır
Emekli öğretmen Mesut Ertuş/Yazdı: Bazı isteklerimize geçmeden önce biraz kendimi tanıtmak istiyorum Hakkari'nin 450 yıllık öz yerlilerindenim.

Çukurca İlçesinin Ertuş (uzundere) köyünden gelip Hakkari (Culemerg)'ye yerleşmişiz. Bir kısım akrabalarımızda kuzey Irak'ın Bahdinan Bölgesine yerleşmişler.

 Batılı ve Rus arkeoluğlarca Orta Asya'da yapmış oldukları kazılarda Ertuş isminde bir şehir kalıntısı bulmuşlar.

Ülkemizin ve Dünyanın hızlı gelişmeleri zamanında (1960-1975 yılları) aktif bir gençliğimiz geçmiştir. Hakkari'nin doğal Çetin coğrafyası, zorlu yaşam koşulları sosyal yaşamın etkileri ile sosyalist görüşündeydik. İsteklerimiz; Türkiye'de eşit şekilde her yöreye hizmetin girmesidir.

Yol, Su, Elektrik, Telefon, Okul ve Sağlık hizmetlerinin bir an önce yörelere kavuşturulması... Hazine toprakları tek kişilerin (Toprak Ağaları) elinden alınıp işleyenlere verilmesi.

Batıya ABD'ye avuç açıp borç paralar almamalıdır. Yeraltı, yer üstü kaynaklarımızı işletip ekonomik mun bağımsız olalım. ABD hangi hakla Afyon'da Afyon tarlalarımıza bombalar atacak. Vatandaşımız Afyon ekerek yağ, küspe elde ederek geçimini sağlıyor. Gibi haklı görüşlerimizi dile getiriyorduk.

Karşımıza aşırı milliyetçileri çıkardılar. Bize Moskov çocukları diyerek saldırdılar. Kavga edip birbirimizi yaralardık. Nihayet aşırı Milliyetçiler o zamanki haklı görüşlerimizi daha sonra sahiplendiler...

Hakkari Emekspor kulübünün kurucusu ve Başkanlığını yaptım. Kulübünün bünyesinde; Futbol,Voleybol, Atletizm, Boks, Kayakçılık ve dağcılık dallarında çok sıkı çalışmalarımız oldu.Hakkari'de ilk defa Atatürk kır koşusu düzenledik (26 Aralık ) Erciyes dağı zirvesi ile cilo, Sat karendoğa tırmandık.

Türkiye işçi Partisi Hakkari İl Başkanı olarak, merkezi İstanbul da bulunan çemberli taşta piyerlotideki merkezin'de : Genel Başkan Behice BORAN, Sargın KUTLU, Erol ALTAYLI ve isimlerini hatırlayamadığım bir çok partililerle toplantılara katıldım. Behice BORAN "Arkadaşlar bizim milliyetçiliklerle işimiz olamaz.

Biz gücümüzü emekçilerden almalıyız. Ülkemizin refaha kavuşması için öz Kaynaklarımızı doğru işletmemize bağlıdır" sözleri hala aklımda. İsmet İNÖNÜ, Ecevit (KARAOĞLAN) Erdal İNÖNÜ, Süleyman DEMİREL ve Turgut ÖZAL gibisiyasi devlet adamlarımızı çalışmalarını yakından izliyordum...

Hakkari Lisesinden (1968-1969yılı) mezun oldum. Van Kız İlköğretmen Okulunun fark derslerini vererek sınıf Öğretmeni olarak Nevşehir ilimizin Derinkuyu ilçesinin Yazıhüyük Köyünde göreve başladım. Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi, Van ve İlimizde Çalıştım.

Yolu, Suyu,Elektriği, Sağlık ocağı, Telefonu olmayan, yokluk ve yoksullukla boğuşan köylerimizde 5 sınıfı birden okutarak, akşamları gaz lambası ışığında yetişkinlere okuma yazma öğreterek görevimi yapıyordum.

Yorucu çalışmalardan sonra istifa edip serbest (Taahüt işleri) çalıştım. Yap-Sata yönelik işler yapmadım. Kamu ihaleleri aldım. Başkale, Hakkari Merkez, Siirt, Uludere, Beytüşşebap, Çukurca, Şemdinli, Yüksekova'da merkez ve köylerde Okul, Hastane, Cami, Karakol, Yol, Su ve sulama işleri yaptım. Nefroloji hastalığına yakalandım.

 Irak Bağdat'ta 1997de böbrek nakli oldum. Böbreğim iflas edince tekrar diyalize bağlandım. Irak Duhok'ta 2013 yılında 2. Defa böbrek nakli oldum.

Her iki nakil için kendimin ve yakınlarımın da birikimlerini tüketerek ve bankalara borçlanarak 60.000 $ harcadım. Nakil masraflarım dışında, tüm çok pahalı olan Nefroloji hastalığımın tedavi giderleri Devletçe karşılanmış, karşılanmaktadır.

Belediyelerin belde hizmetleri hayati öneme haizdir. Bu nedenle belediyelere önemli işler düşmektedir. Bir yerleşim yerinin belediyesinin iyi çalışması, o yerin temiz ve refahı ile orada yaşıyanların mutlu oluşunun göstergesidir.

İlimize siyasi partilere mensup birçok Başkan görev yapmışlardır. Son zamanlarda ilimizde belde hizmetleri aksak yürümüştür ve Hakkari vatandaşlarının şikayetlerine maruz kalmıştır. Vatandaşlara beklenen hizmetleri tam olarak götürülmemiştir.

İlimiz Belediyesine Vali yardımcısı Sn. Cüneyt EMÇİM Başkan olarak atanmışlardır. Zatialarını tebrik eder, Hakkarili vatandaşlarımızın bu atamaya olan sevincine katılıyorum.

Su: İçme suyu çok aksak veya hiç akmamaktadır. Vatandaşlar bu konuda çok sıkıntı Çekmekteler. Hakkari yurdumuzun ve Dünyanın çok bol ve temiz su kaynaklarına sahip yerlerdendir. Anadolu Lisesi inşaatında temel açma esnasında bir krala ait Luhit (mezar) bulunmuştur.

Lahittin üzerindeki yazıtta "culemerge vvelate avu derevane" Türkçesi Culemerg (Hakkari) su ve sulak diyardır. Böyle bir yerde yaşıyoruz.çok az ve sağlıksız su içiyoruz.çoğu zaman hastanelerde, Eğitim kumullarında ve birçok kamu yerleşkelerinde dahi su akmamaktadır. Normal vatandaşa suyun nasıl ulaştırıldığını tahmin edebiliriz...

Yapılması gereken : İsale hatları, kaynakların ıslahı, ana depolar, dinlenme depoları, maslak ve vantuzların onarılması... Zararlı maddelerin katılamayacağı kapaklar yapılmalı.

Suda kaçakların önlenmesi : Bazı yerlerde yıllardır yaz kış demeden boşa şebeke suyunu kaçak olarak akıttıkları. Bununla bağ bahçe yetiştirdikleri... Kaçakların önlenerek yasal para cezası kesilerek belediyeye gelir sağlanması...

içme suyu görevlilerin dakik olmaları için sıkı denetilmesi... Böylece Hakkarili vatandaşlar susuz kalmaz, temiz su kullanılır, suyun israfı önlenmiş olur. Düşüncesindeyim;

Çöpler: Çöplerin toplanıp taşınması yapılmaktadır. Ancak biraz daha gayret gösterilmesi. Çöp toplama yerlerinin mikroplara karşı sıkça ilaçlanması. Beklentimizdendir.

Personel: göreviniyapan personele bir diyecek olamaz. Kendilerine teşekkür ederiz. Görevini yapmaya, ihmal edenler hakkında idari işlem yapılacağı inancındayız.

Valilik bahçesinin duvarlarını yıkıp Hakkari'ye geniş bir kavşak kavuşturan giden Valimiz Sn. Yakup CANPOLAT isminin verilmesi taleplerimizdendir.

Yukarıda kısaca değindiğim bazı önemli konuların yeni Belediye Başkanımız Sn.Cüneyt EMÇİM'in ilgileneceği, başarılı çalışmalar dileği ile saygılarımı sunarım. Hakkarihabertv.com

                          

Bu haber toplam 4666 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ahmet Şen "Talebim Yok"09 Ocak 2024 Salı 10:17
  • BRAVO KIZLAR!08 Ocak 2024 Pazartesi 13:09
  • Karanlıklara ışık tutmaya devam edeceğiz23 Aralık 2023 Cumartesi 10:44
  • Hakkari'mize hep birlikte sahip çıkalım!21 Aralık 2023 Perşembe 10:17
  • Günah Keçisi…12 Aralık 2023 Salı 15:33
  • Yaptığınız yanlış ilinize zarar verdi!08 Aralık 2023 Cuma 08:50
  • Bölge Müdürü Talay'dan "Elektrik" aldım!22 Kasım 2023 Çarşamba 16:47
  • ABARTIYORUZ!13 Kasım 2023 Pazartesi 12:43
  • Yine eskiye döndük!08 Kasım 2023 Çarşamba 16:48
  • Hakkari'nin son 25 yıl belediye başkanı seçme kronolojisi03 Kasım 2023 Cuma 08:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim