Eski Bakan Şahin soruşturma kapsamında
Kaynak:Ajanslar
Soruşturma kapsamında, Şahin adına tahsisli bazı lüks araçların örgüt faaliyetlerinde ve firari şüphelilerin yurt dışına kaçış girişiminde kullanıldığı tespit edildi.
İncelemelerde, Şahin adına tahsisli 34 SL 313 plakalı aracın, tutuklu Hilmi Tuna Kuriş’in yurt dışına kaçırılmasına yönelik girişimde kullanıldığı belirlendi. Ayrıca 34 S 7815 ve 34 RM 8677 plakalı araçların da soruşturma kapsamında örgütle bağlantılı kişilerin kullanımında olduğu tespit edildi.
Araçların geçmişe dönük PTS kayıtları ve diğer güvenlik verileri incelenirken, Şahin’in 2011-2014 yılları arasında Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Ömür Yücel’in de araçları kullanan kişiler arasında olduğu belirlendi. Yücel, daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.
Şahin araçların bilgisi dışında kullanıldığını savundu
Eski Bakan İdris Naim Şahin ise araçların bilgisi dışında kullanıldığını, firari şüphelileri tanımadığını ve araçları kiralama yoluyla verdiğini savundu.
Soruşturmayı yürüten savcılığın, araçların nasıl ve kimler tarafından kullanıldığı ile Şahin ve soruşturmadaki şüpheliler arasındaki bağlantıları araştırdığı belirtildi.
Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda Şahin’in ifadesine başvurulması bekleniyor.