• BIST 10105.2
  • Altın 2397.363
  • Dolar 32.377
  • Euro 34.6839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

Eski futbolcu HDP'den aday adayı oldu

Eski futbolcu HDP'den aday adayı oldu
Diyarbakırspor'un 2'nci ligde mücadele ettiği yıllarda top koşturan stoper Barış Karabıyık, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

Diyarbakırspor'un 2'nci ligde 1993-94 ve 95 sezonlarında mücadele ettiği yıllarda top koşturan başarılı ve sevilen stoperi Barış Karabıyık, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

SÜPER LİG'DE FORMA GİYDİ

Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde 1973 yılında dünyaya gelen Barış Karabıyık, Ceyhan'dan çıkan ve Süper Lig'de forma giyen ender futbolculardan biri oldu. Türkiye'nin 7 bölgesindeki bir çok takımda forma giyen Barış Karabıyık, 15 yıllık profesyonelfutbol hayatında, Diyarbakırspor'da oynadığı 1993-94 ve 95 yıllarında, yeşil- kırmızılı taraftar tarafından sevilen futbolcuların başında geldi

.FORVETLERE GEÇİT VERMEZDİ

Hırçın ve güçlü fiziğiyle rakip takım forvetlerine geçit vermeyen Barış Karabıyık, Diyarbakırbaşta olmak üzere Zonguldak, Kayserispor, Şanlıurfa, Fethiye ve Gebze gibi takımlarda büyük başarılar elde etti.3 ÇOCUK BABASIÇukurova Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama mezunu olan Barış Karabıyık, 1996 yılında evlendiğini ve 2'si erkek, 1'i kız, 3 çocuk babası olduğunu söyledi.

ANNESİ KÜRT, BABASI TATAR TÜRK

Annesi Kürt, babasının Tatar Türkleri'nden olduğunu anlatan Barış Karabıyık, Van'da açtığı Galatasaray Futbol Okulu'nu işletiyor. Van-Adana arasında mekik dokuyan Barış Karabıyık, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaparken Türk baba, Kürt anneden dünyaya geldiğini ailesinin ulusalcı bir düşünceye sahip olduğunu belirterek, "Kürt ve Türk tarafımı dinledim. Ezilenler oldukları için Kürtler'den yana tavır aldım. Kendimi melez olarak adlandırıyorum" dedi

.HANGİ ŞEHİR OLURSA OLSUN FARK ETMEZ

Bakır, 'Baran' adında 2 erkek, 'Badel' isminde de kız babası olan Barış Karabıyık, adının 'Barış' konulması ve hayatı boyunca barış için verdiği mücadelenin hikayesini, dargın olan anne ve babasının barışmasıyla başladığını anlattı. Annesinin Bingöl Kürd'ü, babasının daTatar Türk'ü olduğunu belirten Karabıyık, kendisini de melez olarak gördüğü için adaylık bölgesi olarak Adana, Diyarbakır ve Bingöl'ü tercih ettiğini ancak partisinin hangi şehirde isterse orda aday olmaya hazır olduğunu kaydetti. Diyarbakır'daki spor otoriteleri ve yeşil kırmızılı taraftarlar da Barış Karabıyık'ın adaylığına büyük destek verdi.

Bu haber toplam 3633 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim