• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

ESP "Ölümlerin Sorumlusu AKP'dir"

ESP "Ölümlerin Sorumlusu AKP'dir"
Sürmekte olan savaşın bedelini Türk ve Kürt emekçileri kanla, canla ödemeye devam ediyor. Yaşanan ölümlerin sorumlusu AKP hükümetidir,

Basına ve kamuoyuna

Ölümlerin sorumluluğu AKP Hükümeti'nin ve bizzat Başbakan Erdoğan'ın omuzlarındadır.

 

Başbakan Erdoğan'dır. Her şeyden önce askeri operasyonlarda ısrar ettiği, Kürt sorununun çözümü için atması gereken adımları atmamakta inat ettiği için sorumluluk sahibidir.

 

Kürt halkının demokratik özerklik ilanına tahammülsüzce tehditler savurduğu, Kürt halkının siyasetçilerine defalarca operasyonlar yapıp onları hapishanelere attığı için sorumludur. Kürt halkının oylarıyla iradelerini teslim ettikleri tutuklu vekilleri serbest bırakmamakta ısrar ettiği, Hatip Dicle'nin vekillik hakkını gaspedip Oya Eronat aracılığıyla yetki hırsızlığı yaptığı için sorumludur. Siyasi gerilimi tırmandırıp demokratik protesto hakkı olarak yemin etmedikleri için vekillere ve BDP'ye hakaretler savurduğu için sorumludur.

 

Bir diğer önemli nokta da Silvan'da yaşanan asker ölümlerinin uçaklardan atılan bombalar sonucu çıkan yangından meydana geldiği yönündeki iddialar dikkat çekici, üzerinden atlanamaz iddialardır. Bunlar titizlikle araştırılmaya muhtaçtır. Devletin operasyon düzenlemekte ısrar etmek dışında da, varsa sorumluluğu yetkili komutanlar derhal yargılanmaya başlanmalıdır.

 

Daha önce TSK'de görevli komutanlarının yerleştirdiği bombayla ölen görevli askerlerin “PKK tarafından öldürüldüğü”nün resmi makamlarca ilan edildiği bir egemenlik zihniyeti altında yaşıyoruz. Gerçeklerin açığa çıkması için de çatışmaların yaşandığı bölgeye giden demokratik kitle örgütlerinin ve bağımsız inceleme heyetlerinin araştırma yapmasının önüne asker barikatları konulmamalı, engel olunmamalıdır. Gerçeklerin açığa çıkmasının yegane yolu budur. Başta evlatlarını Silvan'da yitiren Türk emekçileri olmak üzere tüm ezilenler bu konuda tatmin edici açıklamalar duyma ihtiyacındadır. Bunu bilerek Silvan'daki gerçekleri bir an önce açığa çıkarma sorumluluğu devletin omuzlarındadır.

 

 

Eşit haklar temelinde, demokratik onurlu barış sağlanmadığı koşullarda otuz yıldan beri sürmekte olan savaşın bedelini Türk ve Kürt halkı birlikte ödemeye devam edeceği açıktır. Kürt halkının kolektif haklarını, taleplerinin yok sayarak sorunu çözmeye çalışmak aslında çözümsüzlüğü dayatmaktadır. Başbakan'ın özellikle seçim çalışmalarında ayyuka çıkararak kullanmakta ısrar ettiği dil savaştan ve kandan beslenenlerin dilidir, halkları düşmanlaştırmaya çalışanların dilidir. İşte devlet yetkililerinin kullandığı bu saldırgan dil, Batı'da ırkçıların, faşistlerin, harekete geçmesine yol açtı. Devletin merkezi Ankara'da , Bursa' da , Konya'da BDP binalarına yönelik kundaklamalar ve saldırılar, Aydın'da Kürt işçilerine dönük linç girişimleri bu söylemlerin etkisiyle gerçekleştirilmiştir.

 

Bir kez daha vurgulamak isterim ki bu saldırıların DTK'nin 14 Temmuz'daki demokratik özerklik ilanından sonra gelmesi tesadüf değildir. Kürt halkının iradesinin temsilcisi olarak var olan DTK'nin tam bir irade birliğiyle demokratik özerkliği inşaya başlayacağını ilan etmesi devleti paniğe sevk etmiştir.  Partimiz bilindiği gibi Kürt sorununun eşitlik ve kardeşlik temelinde emekçi çözümüden yanadır. Kürt halkının demokratik özerklik talebini emekçi çözüme hizmet ettiği için desteklemektedir. Bu nedenle Kürt halkının eşitlik ve kardeşlik, özgürlük arayışına hizmet eden demokratik özerklik ilanını selamlamaktadır.

 

Artık akan kan, kaybedilen canlar yeter. Bunlara sebep olan askeri-siyasi operasyonlara son verilmelidir. Kürt halkının demokratik onurlu barış talebine, demokratik özerklikliği kurma isteğine operasyonlarla, şiddetle karşılık vermek çözümsüzlüğü dayatmak anlamına geliyor. Başbakan Erdoğan ve hükümet yetkilileri ırkçılığı, faşizmi, şovenizmi kışkırtan açıklamalarını, üsluplarını ve politikalarını bir an önce değiştirmelidirler. Yoksa halkların düşmanlaşmasından medet uman, linçleri, kundaklamaları, ölümleri kışkırtanlar olmaktan, tarih önünde böyle anılmaktan kurtulamayacaklardır. Çatışmada hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaşıyor, hepsine başsağlığı diliyorum.  ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ

 

Bu haber toplam 2992 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Mazbatasını bugün alan muhtara muhtarlık binası şoku06 Nisan 2024 Cumartesi 11:00
  • Hakkari AK Parti'den açıklama!04 Nisan 2024 Perşembe 20:24
  • AK Parti adayı Arvas konuştu04 Nisan 2024 Perşembe 19:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim