• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ev yapımı şampuan ve kepeğe karşı tedavi yöntemleri

Ev yapımı şampuan ve kepeğe karşı tedavi yöntemleri
Eğer saçlarınız kepekliyse bu yöntemle kepeklerden kurtulabilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz bu tariflerle hayalinizdeki saçlara kavuşmak mümkün.

1. Durulama suyuna sirke ilave edin

Saçları sirkeli su ile durulama fikri size ters gelebilir ama sorunun çözümü için mükemmel bir yoldur. Sirke kepek tedavisinde çok etkilidir. Saç derisinde bulunan ölü hücreleri saçınızdan uzaklaştırır. Kepeklenmenin sebebi, saç derisinin ölü hücrelerinin bulunmasından kaynaklanır.

Sirke ayrıca mantarın da başlıca ilacıdır. 1/2 su bardağı ılık su içine 1/2 fincan elma veya beyaz sirke ilave edin. Saçınızın uzunluğuna göre bi miktarı artırıp, azaltabilirsiniz. Bu karışımı saçınıza sürün. Sonra saçlarınızı hafifçe fırçalayın. Ardından su ile durulayın. Bu uygulamayı hafta en fazla iki kez yapabilirsiniz.

Ev yapımı şampuan ve kepeğe karşı tedavi yöntemleri

2. Karbonat

Karbonat, her evde bulunması gereken çok yararlı bir maddedir. Doğal ev ilaçları içinde en faydalılarından biridir. Kepeklerin yok edilmesinde de çok yararlıdır.

Saç diplerinde bulunan ölü derileri kurutur. Ayrıca mantara karşı da etkilidir. Ayrıca yeni çıkmaya başlayan ama derinin altında kalan saçların çıkmasına ve büyümesine de yararlı olur. Bu uygulama için 1 yemek kaşığı karbonat, bir fincan su ve biberiye yağına ihtiyacınız var. Ilık su ile karbonatı karıştırın.

Eski bir şampuan şisesi içinde bu karışımı hazırlayabilirsiniz. Kullanmadan önce karışımı iyice karıştırın. Saçınızı bu karışım ile yıkayabilirsiniz. Eğer mutlaka şampuan kullanarak saçınızı yıkamak istiyorsanız, o zaman önce bu karışımı uygulayın, ardından şampuan yapın. İsterseniz, karışımın içine biberiye yağı bir kaç damla koyabilirsiniz.

3. Çemen

Çemen özellikle Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Ayrıca tıbbı amaçla da kullanılır. Çemen otu tohumları, sağlıklı saç / saç büyümesini teşvik etmek ve saçların kırılmasını önleyecek protein ve amino asitler bakımından zengin bileşime sahiptir. Bunun yanısıra saçların, ipeksi bir yumuşaklık kazanmasını sağlar. Bu uygulama için çemen tohumları satın alın.

Bir yemek kaşığı çemen, bir kase su, çemenleri öğütmek için bir havan. 1-2 bandak çemen tohumunu geceden suyun içine koyun. Sabah çemenleri ezerek su ile hamur haline getirin. Hamuru kafa derinize surun. 30-45 dakika bekletin ve sonra saçınızı yumuşak bir şampuan veya su ile yıkayın.

4. Aspirin

Aspirini ilaç olarak kullanıyoruz, ama kepek konusunda da iyi bir yardımcıdır. Saf aspirinde, pek çok ticari kepek önleyici şampuanlarda bulunan aktif maddesi olan, salisilik asit, büyük ölçüde bulunur.

Aspirin, genellikle kepek ağır vakalarında meydana gelen iltihaplı cildin iyileştirilmesine yardımcı olur. Salisilik Asit, mantarların neden olduğu ekstra pullanmayla mücadele eden anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir.

Bu uygulama için 2 tablet aspirin ve şampuana ihtiyaçınız var. Aspirinleri toz haline gelinceye kadar dövün. Bu toz aspirini, şamuanın içine koyun. Saçlarınıza sürün ve 2 dakika boyunca saçınızda bekleyin. Ardından saçınızı durulayın.

5. Limon

Saf taze sıkılmış limon suyunda bulunan asitlik genellikle kepek salgınlarının nedeni mantarın yok edilmesine yardımcı olur. Sert kimyasalların saçınıza verdiği zararı vermez ve saçınızın çok hoş kokmasına neden olur. Bu uygulama için ihtiyacınız, 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon ve bir fincan su...

2 yemek kaşığı limon suyu ile saç derinize masaj yapın. Bir dakika beklettikten sonra 1 bardak suyun içine bir çay kaşığı limon suyunu karıştırın ve saçlarınızı bu su ile durulayın. Bu uygulamayı her gün tekrarlayabilirsiniz.

6. Çay Ağacı Yağı

Aşırı yağ, saç diplerinde kepeklenmeye neden olabilir. Bazı yağlar ise bu yağlanmayı kontrol altında tutabilir. Çay ağacı yağı yüzyıllardır tıbbi olarak kullanılmaktadır. Çay ağacı yapraklarından elde edilen yağ, mantar özelliklerine sahip ve cilt-özellikle boğazdaki kaşıntılara çok iyi gelmektedir.

Çay ağacı yağı, harici olarak kullanılır. Kesinlikle yutmamak veya içmemek gerekir. Bu uygulama için ihtiyacınız, 1 çorba kaşığı çay ağacı yağı, bir fincan ılık su ve fışkırtma şişesi. Şişenin içinde yağ ve suyu karıştırın. İyice salladıktan sonra, şampuanladığınız saçınıza bu karışımı sıkın ve masaj yapın. Bu uygulamayı yaptıktan sonra saçınızı yıkamayın.

Bu haber toplam 4103 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim