• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Ey Hakkari enerji üretmeye var mısın?

Ey Hakkari enerji üretmeye var mısın?
Hakkari’de “Ey Hakkâri Enerji Üretmeye Var Mısın? “ projesinin 3. Bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
Hakkari Üniversitesi tarafından hazırlanıp Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında Hakkâri Valiliği koordinasyonunda desteklenen "Ey Hakkâri Enerji Üretmeye Var Mısın?" projesinin 3. bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.
 
Hakkari Üniversitesi “Çölemerik Meslek Yüksekokulu” konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Akar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Çermik, Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya,  Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Adem Çatal, KOSGEB Hakkari Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Koca, Hakkari Valiliği Projeler Ofisinden proje uzmanı İsmail Tunç, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri, Proje Koordinatörü Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Erşan Ömer Yüzer ile kursiyerler katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Akar; enerjiyi ucuz, kaliteli ve sürdürülebilir olarak elde eden ülkelerin, küresel ticaret ve kalkınma yarışında ön sıralarda yer almakta olduğunu belirtti. Enerjinin insanların hayatında, devletlerin bekasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Akar, gelişmiş ülkelerin petrol, doğalgaz ve nükleer enerjileri kontrol etmek istemelerinin sebebinin de bu olduğuna söyledi.
 
Bu doğrultuda projenin önemli olduğuna değinen Akar,  Hakkâri ili ve çevresinde bulunan akarsulardaki zengin enerji potansiyelinin değerlendirilerek enerji üretilmesine katkı sağlanması ile ülke bütçesine katkıda bulunulacağını ifade etti.
 
Proje kapsamında eğitim gören kursiyerlerden Rengin Besi, yaklaşık 8 aydır 64 arkadaşı ile beraber projede yer aldıklarını söyledi. Besi,”Projenin amacı, önemi, proje süresince almış olduğumuz kazanımlarını iş hayatında nasıl değerlendirebileceğimizi yönünde enerji sektöründe deneyim kazandık.
 
Bu kazanımlardan sonra iş ortamına dâhil olmayı hedefliyoruz. Bu projede emeği geçen başta Proje Koordinatörü üniversitemiz öğretim görevlisi Erşan Ömer Yüzer’e ve üniversitemiz öğretim elemanlarına teşekkür ediyoruz” dedi. Program kursiyerlerin proje kapsamında almış oldukları Girişimcilik Sertifikalarının verilmesinin ardından yapılan kokteyl ile son buldu. Haber: Savaş Taş/Hakkarihabertv.com
 
universite-m.20140508104130.jpg
 
universite-1.20140508104100.jpg
 
universite-2.20140508104113.jpg
 
Bu haber toplam 6281 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim