• BIST 10045.74
  • Altın 2389.508
  • Dolar 32.4518
  • Euro 34.631
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Facebook Hasip Kaplan'ın sayfasını kapattı

Facebook Hasip Kaplan'ın sayfasını kapattı
Türkiye'den gelen resmi talepler bazı sayfaları kapatan Facebook'un, BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın da resmi kişisel sayfasını kapattığı ortaya çıktı.

Türkiye'den gelen resmi talepler bazı sayfaları kapatan Facebook'un, BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın da resmi kişisel sayfasını kapattığı ortaya çıktı. Kaplan "bu bir skandaldır.

Hukukçularımız bakıyor. Dava açacağız" dedi. Kaplan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, daha önce adına açılmış, ancak kendisinin kontrolünde olmayan bazı sayfaların kapatıldığını hatırlatarak, "Ancak bir de benim resmi sayfam vardı. Konuşmalarım falan olurdu. Diyarbakır nevruzu gibi büyük miting resimleri filan da koyuyorduk. Bu sayfa da dünden itibaren kapatıldı" dedi.

"AK PARTİ'NİN SAYFASINDA DA HAMAS VAR. ONU DA KAPATSINLAR...

" Facebook'un sayfayı, Türk polisinin isteği üzerine, "terör örgütü simge ve bayraklarının bulunması nedeniyle kapattığını" da vurgulayan Kaplan, "AK Parti'nin resmi sayfalarında da HAMAS'ın liderinin filan resimleri var. Onu da kapatsınlar o zaman. Bu yapılan kirli bir ittifak" dedi.

"HUKUKÇULAR BAKIYOR" Türkiye'deki hukuk sistemi çerçevesinde, sosyal paylaşım sitelerindeki sayfaların ya da internet sitelerinin ancak Türk mahkemelerinin kararlarıyla kapatılabileceğine de dikkat çeken Kaplan, "bu bir skandal karar. Üç açıdan skandal bir karar; Bir- Kişisel verileri de paylaşmış oluyorlar ikincisi işbirliği yapıyor. Üçüncüsü evrensel hukukun bütün ilkelerini çiğniyor" diye konuştu.

"SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİ GİBİ DURUYOR, AMA DİKTATÖRLERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR" Konunun hukuken araştırılmaya başlandığını da belirten Kaplan, şöyle konuştu; "Hukukçulara söyledim. Gerekli araştırmayı yapıyorlar. Açılan birkaç davayı zaten kaybetmişler. Hukukçularımız bakıyorlar. Sosyal paylaşım sitesi gibi görülen bu site, diktatörlüklerle işbirliği yapmıştır."

 

Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim