• BIST 10071.28
  • Altın 2426.754
  • Dolar 32.2243
  • Euro 34.7798
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 10 °C

Facebook sansüre son ver!

Facebook sansüre son ver!
Facebook’un Kürtlere ait çok sayıda sayfayı kapatması üzerine uluslararası imza kampanyası başlatıldı. İmza metninde, “Facebook’da Kürtlere ait sayfalara sansür uygulamasına son ver! Basın ve ifade özgürlüğü için sen de bir imza at” denildi.

Son dönemde Kürtlere ait çok sayıda sayfa Facebook tarafından kapatıldı. Bunun üzerine change.org adlı uluslararası online imza kampanyası sitesinde Facebook’un yasakçı politikasına karşı bir imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında dünyanın bir çok ülkesinden çok sayıda kişi ve kurum imza verdi. İmza  verenler arasında BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın ile Türkiye, Avrupa ve Amerika’dan akademisyenler de bulunuyor. İmzalar, Londra’nın Facebook şubesinin önünde yapılacak bir eylemin ardından Facebook yetkililerine teslim edilecek.

Facebook Genel Müdürü Mark Zuckerberg’e yönelik yazılan metinde şu ifadeler yer alıyor: “Facebook’da Kürtlere ait sayfalara sansür uygulamasına son ver! Dünyadaki tüm halklar gibi Kürt halkının da ifade özgürlüğü hakkı vardır. Fakat Kürtler, Facebook’un Türk hükümetinin istekleri doğrultusunda Kürtlere ait sayfalara özellikle baskı uyguladığını düşünüyorlar.

Son zamanlarda BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de dahil olmak üzere önde gelen Kürt politikacıları ve aktivistlere ait sayfalara uygulanan sansürde ciddi bir artış var. Ayrıca Rojava hakkında yayın yapan Kürt aktivistler de kendi sayfalarının silindiğini belirtiyorlar.

Avrupa’nın her yerine dağıtılan ve merkezi Almanya’da bulunan Türkçe ve Kürtçe yayın yapan Kürt gazetesi Yeni Özgür Politika’nın Facebook sayfaları da iki defadır kapatıldı. Facebook’un, dünyanın insan hakları ihlallerinde başı çeken ülkelerinden birisi olan Türkiye’nin direktifleri doğrultusunda Kürtlere ait sayfalara acımasızca saldırması kabul edilebilir mi? Kabul edilmez diyorsan sen de sesini çıkar. Basın ve ifade özgürlüğü için sen de bir imza at”

Kampanyaya Change.org sitesinden “Mark Zuckerberg, CEO of Facebook: Stop Censoring Kurdish Content on Facebook!“ başlığından ulaşabilirsiniz.

 

Bu haber toplam 5659 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim