• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Farklı illerden Hakkari çıkarması

Farklı illerden Hakkari çıkarması
Hakkari'ye 81 farklı ilden gelen gençler düzenlenen gecede halaylar çekip doyasıya eğlendiler.

 

Haber: Feyzullah Taş- Hakkari Ati ve Gençlik Spor Kulübü Derneği koordinasyonunda AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı ve Hakkari Valiliği, Hakkari İl Özel İdaresi ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında “Bilişimde Zirve” adı altında düzenlenen ve 4 gün serecek olan toplantıya için Türkiye’nin 81 farklı illerinden gelen gençlere Hakkarili gençlerle kaynaşarak saatlerce halay çektiler.

 

 Hakkari Ati ve Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından Şenler otelinde düzenlenen yemekli müzikli geceye Hakkari Valisi Muammer Türker, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cemal Erip, Hakkari Ati ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı İdris Ağacanoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Sanatçıların söylediği Türkçe ve Kürtçe şarkılara eşlik eden gençler daha sonrada Halk Eğitim Merkezinin halk oyunları ekibinin gösterisini izlediler.

 

Şalvarlı ve poşili Hakkari’li ozanlar Kürtçe şarkılar seslendirerek geceye ayrı bir renk kattılar. Batıda gelen öğrenciler ozanlarla omuz omuza vererek bir süre halay çektiler. Yörenin oyunlarına kısa sürede ayak uyduran gençler daha sonrada canlı müzik eşliğinde saatlerce eğlendiler. Hakkari’nin batıda tanıtıldığı gibi olmadığını berten gençler tam tersine insanların misafirperver olduklarını söylediler.

 

 Kayseri’den Hakkari’ye gelen Seda Yazgan ise, Hakkari’de bulunmanın mutluluğu içersinde olduklarını belirterek, Şenler oteli tarafından da eksiksiz müthiş bir organizenin yapıldığını belirterek, kendilerini cana yakın karşılayan ve kendileri ile yakında ilgilenen tüm Hakkarililere teşekkür etti. Hakkari Valisi ve beraberindekiler batıda gelen gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Batıda gelen genç kızlarda ozanların poşilerini alarak boyunlarına poşi bağlayarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ati-1.20120421221510.jpg

ati-2-.jpg

ati-3-.jpg

ati-4-.jpg

ati-5-.jpg

ati-6-.jpg

Bu haber toplam 6032 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim