• BIST 10319.96
  • Altın 2464.337
  • Dolar 32.2064
  • Euro 35.1089
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Firmanın çocuklarla başı dertte

Firmanın çocuklarla başı dertte
Hakkari'de eski İl Özel İdaresi binasının yıkımını üslenen firma çalışanları, inşaat bölgesine izinsiz giren çocuklar yüzünden büyük sıkıntı yaşıyor.

Haber: Feyzullah Taş- Tehlikeli olduğu için çalışma bölgesinden uzaklaştırılan bazı çocuklar ise sinirlenerek daha yıkılmamış binaların camlarını kırdı.


Yaklaşık bir hafta önce Cumhuriyet Caddesi'nde çok sayıda iş yerinin bulunduğu eski İl Özel İdaresi binası, şehre kötü görünüm verdiği gerekçesiyle bir müteahhit firma tarafından iş makinelerinin yardımıyla yıkılmaya başlandı. Binanın yıkılacağını öğrenen bazı dar gelirli çocukların, firma yetkililerinin uyarılarına aldırış etmeden iş makinelerinin yıktığı duvarların arasında bulunan hurda demirleri toplamak için inşaat alanına girmeleri firma çalışanlarına zor anlar yaşattı.

 

Firma çalışanları tarafından uzaklaştırılan bazı çocuklar ise sinirlenerek daha yıkılmamış bazı binaların camlarını taşlayarak kırdı. Bunun üzerine çocuklar ile firma çalışanları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Binanın yıkım çalışmalarını yürüten Eren İnşaat'ın sahibi Abdurrahman Er, bölgeye güvenlik şeridi çekmelerine rağmen çocuklar yüzünden güçlükle çalıştıklarını belirtti.

 

Er, "13 bin metrekare alan üzerinde bulunan binayı yıkma çalışmalarına bir hafta önce başladık. Çalışmalara başladığımızda çok sayıda çocuk inşaat alanına girerek iş makinelerinin çalıştığı alanda demir hurda toplamaya başladı. Çocukların zarar görmemesi için bir süre çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık. Güvenliği sağladıktan sonra yeniden çalışmalarımıza başladık. Bugün sabah saatlerinde de çocuklar yine çalışma bölgesine girdi. Çalışanlarımız tarafından ikaz edildiklerinde ise, daha yıkma çalışmasına başlamadığımız binaların camlarını taşlayarak kırdılar. Çocuklar yüzünden zor şartlar altında yıkımı sürdürüyoruz. İnşaat alanının tehlikeli olduğu, girilmemesi gerektiği yönündeki uyarılarımıza aldırış etmiyorlar. Güvenlik şeridi çekerek inşaat alanının etrafını ördük. Anca yine de iş makinelerinin bulunduğu alana girmeye devam ediyorlar.

 

y-1.20110719145559.jpg

 

y-2.20110719145610.jpg

 

Ailelerinden ricamız, çocuklarına sahip çıkmalarıdır. Onlar yüzünden yer yer çalışmalarımızda aksamalar meydana geliyor. Yıkımı bir an önce bitirmek için süratli bir şekilde çalışıyoruz ancak çocuklar hızımızı kesiyor. İnşallah 7 gün içinde bu yıkımı tamamlayacağız" dedi.

 

 y-3.20110719145621.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2696 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim