• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Fosseptik çukuru tehlike saçıyor

Fosseptik çukuru tehlike saçıyor
Hakkari’de bir kuruma ait fosseptik çukurunun kanalizasyon şebekesine bağlanmaması yüzünden mahalle sakinlerinin ciddi hastalıklarla karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

750 hanelik ve 5 bin nüfuslu Bağlar Mahallesi sakinlerinin bir kısmının kanalizasyon sızıntısı yüzünden kapı ve pencerelerini açamadığı gibi dışarı çıkarken de nefes alamayacak duruma geldiği bildirildi. Bağlar Mahallesi Muhtarı Ramazan Özer, yaklaşık 6 yıldır tahrip olan ve halen onarılmayan Süleyman Demirel Yatılı Bölge Okulu’na ait fosseptik çukurunun onarılmadığı için mahalle sakinlerinin değişik hastalıklarla kapılacağı endişesi içersinde olduklarını söyledi.

Özer,” Okul mahallemizden 150 metre mesafede bulunmaktadır. Yaklaşık 6 yıl önce mahallemizde kanalizasyon şebekesi geçmediği için ilgili kurum tarafından bir fosseptik çukuru yapıldı. Daha sonrada mahallemizde kanalizasyon şebeksi geçmesine rağmen söz konusu okulun kanalizasyonu şebekeye bağlanmadı. Daha önce yapılan fosseptik çukuru tahrip oldu ve pis atıklar mahallenin içinde sızmaya başladı.

Söz konusu fosseptik çukuru da tahrip olmuş durumda ve içine çocuklar düşebilir. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 2006 yılında müracaatta bulunarak okulla ait kanalizasyonun onarılmasını ve tahrip olan fosseptik çukurunun kapatılması için başvurdum. 2011 yılında bana gönderilen yazıda Süleyman Demirel Yatılı Bölge Okulu’na ait fosseptik çukurunun ana şebekeye bağlanması için 2011 yılı ilköğretim kurumları yapım programına yeteri miktarda ödenek verildiği takdirde programa alınacağı söylendi. Ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen halen bir önlem alınmış değildir.

Boşa akan kanalizasyon yüzünden mahalle sakinleri kapı ve pencerelerini açamadıkları gibi dışarı çıktıkları zaman da nefes almaktan zorlanmaktadırlar. Havaların ısınmasıyla birlikte daha da pis kokalar saçacak olan kanalizasyon sızıntısının ciddi hastalıklara yol açacağı endişesi içersindeyiz. İlgili kurumun acilen bir tedbir alınmasını istiyoruz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, yetkilileri ise daha önce söz konusu çukuru onardıklarını ancak tahrip edilerek demirlerinin çalındığını, buradaki kanalizasyonu şehir şebekesine bağlamak için belediye ile irtibatte olduklarını ifade ettiler. Haber: Serkan Kaya

baglar-fosseptik-koyusu-1.jpg

baglar-fosseptik-koyusu-2.jpg
 

Bu haber toplam 4954 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim