• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Gazeteci Taş sürekli sarı basın kartını teslim aldı

Gazeteci Taş sürekli sarı basın kartını teslim aldı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Hakkari'de ilk defa bir Gazeteciye sürekli sarı basın kartı verdi. Kartını teslim alan Gazeteci Feyzullah Taş, bunun mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Hakkari'de ulusal basında yıllardır görev yapan Gazeteci Feyzullah Taş, İhlas Haber Ajansı (İHA) Temsilciliği, Küresel Gazeteciler Konsey Temsilciliği, Hakkarihabertv.com haber sitesi sahibi olup belediye basın halkla ilişkileri biriminde görevini sürdürmektedir.

Sürekli Sarı Basın Kartı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca belli şartları ve yasal bekleme sürelerini yerine getiren gazetecilere Basın Kartları Komisyonu tarafından verilen bir karttır. Sahiplerinin gazeteci olduğunu belgeler ve nüfus cüzdanı yerine de kullanılabilir. Devletin bütün kuruluşu bu kartı tanır. Sarı Basın Kartı olmayan gazetecilerin pasaportlarına Gazeteci yazılmaz.

Sürekli sarı basın kartını teslim alan Gazeteci Feyzullah Taş, Hakkari'de ilk defa sürekli sarı basın kartı alan kişi olmasının mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Basın kartı hamilleri,

a) Devlet ve belediyelerin, özel idare ve köylerin veya bunlara bağlı kuruluşların, şehir içinde veya dışında işlettikleri tarifeli taşıtlardan, indirimli veya parasız olarak yararlanmak,
b) Kamuya ait müze, galeri, sergi, stadyum ve hipodromlar ile benzeri yerlere ücretsiz girmek,
c) Kanunen gizli olmayan veya idarece gizli yapılmasına gerek görülmeyen toplantı yerine serbestçe girmek,
d) Resmi törenlere kolay görev yapmalarını sağlayabilecek bir konumda katılmak,
e) Kartlarını ibraz etmek şartıyla, posta işletmelerinde bulunan telgraf, faks, telefon, teleks ve benzeri araçlardan öncelikli olarak yararlanmak ve her türlü matbuatı indirimli ücretle göndermek,
f) Emniyet Genel Müdürlüğü’nce düzenlenmiş “Basın Trafik Kartı”nı ibraz etmek şartıyla, devlet törenlerinde, milli veya milletlerarası müsabakalarda, basın toplantılarında, Türk ve yabancı devlet büyüklerinin resmi ziyaret, gezi ve incelemelerinde ve benzeri diğer durumlarda, trafik görevlilerinin vereceği işaret ve talimatlar doğrultusunda, park etme, durma, duraklama ve geçiş üstünlüğü gibi kolaylıklardan yararlanmak,
hakkına sahiptirler.

Güvenlik kuvvetleri ve kamu kuruluşları, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen hallerde, basın kartı sahiplerinin görevlerini en kolay şekilde yapmalarına yardımcı olurlar."

 

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim