• BIST 10276.88
  • Altın 2390.165
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.8713
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Geçitli halkı basın açıklaması yaptı

Geçitli halkı basın açıklaması yaptı
Geçitli Köyü'nde 9 kişinin öldüğü patlamaya ilişkin hükümet yetkililerinin açıklamaları ve basında çıkan haberlere tepki gösteren köy sakinleri, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Geçitli'de yaşanan bu insanlık dışı vahşet...

9 KİŞİ BU KÖYDE CAN VERDİ

Geçitli (Peyanis) Köyü'nde 9 kişinin öldüğü patlamaya ilişkin hükümet yetkililerinin açıklamaları ve basında çıkan haberlere tepki gösteren köy sakinleri, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Geçitli'de yaşanan bu insanlık dışı vahşet yakın zamanda ülkenin diğer bölgelerinde yaşanan doğal felaketlerden daha az mı acı vericidir. Başbakan bu ölümler kentinin de başbakanıysa, hatta kendince faillerin belli olduğunu söylüyorsa neden kendilerini sorumlu hissedip olay yerine kendisi yada bir heyet gönderme gereği duymamıştır?"Diye sordu.

 

gecitli-koyu.jpg

 AÇIKLAMAYA 400 KÖYLÜ KATILDI

BDP'nin dışında partilerin olayla ilgilenmediğini kaydeden köylüler, Meclisin heyet göndermesini istedi. Başbakan bu ölümler kentinin de başbakanıysa, hatta kendince faillerin belli olduğunu söylüyorsa neden kendilerini sorumlu hissedip olay yerine kendisi yada bir heyet gönderme gereği duymamıştır?" diye sordu. BDP'nin dışında partilerin olayla ilgilenmediğini kaydeden köylüler, Meclisin heyet göndermesini istedi. Geçitli Köyü'nde yaşanan ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamadan sonra başbakan ve hükümet yetkililerinin yaptıkları açıklamalar ile basından çıkan haberlere ilişkin Geçitli köylüleri, köy meydanında taziye çadırının kurulduğu alanda basın açıklaması yaptı. 300 köylünün katıldığı açıklamayı Köy Muhtarı Sabri Tunç yaptı.

 

YETKİLİLER EZBER AÇIKLAMALAR YAPMIŞTIR

 Köy ve bölge halkı olarak olayın acısını derin bir şekilde yaşarken, bazı ulusal basın organlarında olayın farklı bir boyuta taşınması, hatta köy ve PKK arasındaki bir husumete dayandırmasının, yaşanan üzüntüyü artırdığını belirten Tunç. başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümet yetkililerin açıklamaları ile basından çıkan haberlerin aslı olmayan açıklama ve değerlendirmeler olduğuna dikkat çekti. Olayın faillerinin ortaya çıkarılmasını isteyen Tunç, "Olayla ilgili soruşturma bitmeden, deliler incelenmeden Hakkari Cumhuriyet Başsavcının olayla ilgili hiçbir beyanı bulunmamasına rağmen, Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere bütün devlet yetkililerinin talihsiz ve ezbere açıklamalarda bulunmaları, hatta hükümetten bir yetkilinin olay yerine gelmemesi askeriyenin ne olayın ilk saatlerinde neden sonraki süreçte operasyon başlatmaması akıllarda soru işaretleri bırakmıştır" dedi.

 

gecitli-koyu-2.jpg

 BAŞBAKAN NEDEN HEYET GÖNDERMEDİ
Başbakan ve hükümete köy halkı olarak seslendiklerini de belirten Tunç, "Geçitli'de yaşanan bu insanlık dışı vahşet yakın zamanda ülkenin diğer bölgelerinde yaşanan doğal felaketlerden daha az mı acı vericidir. Sayın Başbakan'ın cevabı olumlu ise neden televizyon ekranında basit bir başsağlığıyla geçiştirmiştir. Başbakan bu ölümler kentinin de başbakanıysa, hatta kendince faillerin belli olduğunu söylüyorsa neden kendilerini sorumlu hissedip olay yerine kendisi yada bir heyet gönderme gereği duymamıştır?" diye sordu. 'PKK ile aramızda husumet bulunduğu yönünde hiçbir beyanımız olmamıştır'

 

gecitli-koyu-3.jpg
PKK İLE HUSUMETİMİZ YOK ÇIKAN HABERLER YALAN
Basından çıkan ve köylüler ile PKK arasında husumet bulunduğu yönündeki haberlere de tepki gösteren Tunç, "Köylüler ve acılı aileler olarak olayı PKK ile köylüler arasındaki bir husumete dayalı olduğuna dair hiçbir açıklamamamız olmamasına rağmen, bununla alakalı yazılı ve görsel basında çıkan haberleri şiddetle kınıyoruz. Bu yanıltıcı haberlerin bizleri bölgede açık hedef haline getirdiğini üzüntüyle ifade etmek istiyoruz. Buradan bütün Türkiye sesleniyoruz. Hiç hak etmediğimiz bu itiraflar sonucunda oluşacak benzeri bütün olaylarda başta sayın başbakan ve diğer devlet yetkililerin yanı sıra olayları çarptıran yazılı ve görsel basın sorumlu olacaktır" dedi. Tunç, konuyla ilgili olarak bölgeye TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun bölgeye bir heyet göndermesini istedi. Açıklamadan sonra köylüler dağıldı.

 

gecitli-koyu-5.jpg

 

gecitli-koyu-6.jpg

 

 

Bu haber toplam 8955 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Keskin ailesini acı günü26 Nisan 2024 Cuma 09:34
  • Eski bakan Yılmaz evinde ölü bulundu24 Nisan 2024 Çarşamba 16:01
  • Korkmaz ailesinden taziye teşekkür mesajı24 Nisan 2024 Çarşamba 15:18
  • Gür ailesinden taziye teşekkür mesajı24 Nisan 2024 Çarşamba 13:24
  • Korkmaz ailesinin acı günü!22 Nisan 2024 Pazartesi 00:14
  • Özdemir ailesinden taziye teşekkür mesajı19 Nisan 2024 Cuma 13:38
  • AHMET ONAY-MUSA ÇİFTÇİ!18 Nisan 2024 Perşembe 14:19
  • Ahmet Onay'ı binler uğurladı13 Nisan 2024 Cumartesi 22:56
  • Başkan Kaya," Acılı aileleri yalnız bırakmıyor"12 Nisan 2024 Cuma 10:59
  • Başkan Kaya "Üzüm ailesini taziyesine katıldı"11 Nisan 2024 Perşembe 16:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim