• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

Geleneksel yılsonu sergisine büyük ilgi

Geleneksel yılsonu sergisine büyük ilgi
Hakkari’nin Halk Eğitimi Merkezi Ve Akşam Sanatlar Müdürlüğü’nce düzenlenen geleneksel yılsonu sergisi büyük ilgi gördü.

Eski Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenen 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı geleneksel yılsonu sergisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Sergiye Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, Tümen Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Ak Parti İl Başkanı A. Abdulmuttalip Özbek , Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, HATSO Meclis Başkanı Nazım Demir, daire amirleri, kurs öğretmeni ve kursiyerler katıldı.

semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg

Burada bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanatlar Okulu Müdürü Tahir Tekin, Halk Eğitim Merkezleri gönüllüye bağlı olarak her yaştaki ilgi yetenek ve beklentileri doğrultusunda mesleki, teknik, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar düzenlendiğini ifade ederek hayat boyu öğrenmede eğitim merkezi olan Halk Eğitim Merkezleri’nin ‘beşikten mezara kadar’ eğitim ilkesiyle tüm bireylere toplumun içindeki tüm insanlara hizmet vermeyi kendisini amaç edinmiş eğitim kurumları olduğunu söyledi.

Vali Alimoğlu ve beraberindekiler sergide ilgi odağı haline gelen Melek Erik’in kuaförlük bölümünü ile giyim bölümü öğretmeni Hasret Yılmaz tarafından nakış edilen ve yörenin gelenek ve göreneklerini yansıtıldığı giyim bölümündeki Hizaklı gelin, şalvarlı damat ve düğün törenlerinde genç kızların giydiği fistan maketlerini çok beğendiğini ifade ederek, bu stantlar önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Beşik, Yayık ve Hakkari yöresine ait birbirinden güzel kilimlerin sergilendiği bölümleri de dolaşan Vali Alimoğlu ve beraberindekiler sergiyi çok beğendiğini ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Haber: Feyzullah Taş(İHA)

 

 

 

 

Bu haber toplam 4259 defa okunmuştur
Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim