• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Genç kızlara mesleki eğitim

Genç kızlara mesleki eğitim
Hakkari Üniversitesi tarafından 50 kursiyere 10 ay süreyle çocuk bakıcılığı ve girişimcilik eğitimi vereceği belirtildi.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Hakkari Üniversitesi projeler birimi tarafından hazırlanıp Devlet Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES programı çerçevesinde kabul edilen “Çocuklarımız Kime Emanet” adlı proje kapsamında çocuk bakıcısı yetiştirileceği belirtildi.

 

Açıklamada,” Günümüzün ekonomik şartları ve değişen aile yapılarıyla birlikte çalışan anne sayısındaki artışa paralel olarak çocuk bakıcısına duyulan ihtiyacı beraberinde getirmektedir. Hakkari Üniversitesi bu tür sorunlara bir çözüm bulmak için girişimlerde bulunarak hazırladığı proje ile Hakkâri’de lise mezunu olup iş sahibi olamamış bayanlara üniversitede alanında uzman olan akademisyenler tarafından sertifikalı “Çocuk Bakıcılığı ve Girişimcilik Kursu” verilecektir.

 

Genç kızların mesleklerinde istihdam edilmelerine veya istihdam için girişimciliklerinin arttırılmasına katkı sağlanarak eğitimli, iletişimi ve girişimciliği kuvvetli, güvenilir ve işinde uzman bakıcılar yetiştirilecektir. Çocukların daha sağlıklı, güvenilir bir şekilde büyütülmeleri ve eğitilmeleri sağlanacak. Kurs kapsamında kursiyerlere çocuk bakıcılığı, çocukla iletişim, beslenme ve hijyen, farmakoloji ilaç bilimi, çocuk anatomisi, çocuk fizyolojisi ve pediatrik fizyoterapi gibi dersler verilecektir.

 

Sayın Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, proje hakkında bu kurs vasıtasıyla genç kızlarımızın çalışma hayatına bir kapı aralamaları sağlanacak olup geleceğimizin sahibi olan çocuklarımızın daha güvenilir ve eğitimli bireyler tarafından yetiştirilmesine bir imkânın sağlanacağını ifade etmiştir.

 

Ayrıca bu kurs kapsamında sadece eğitimci değil, aynı zamanda eğitimli anne adayları da yetiştirilecektir. 10 ay sürecek kurs ile 50 kursiyere çocuk bakıcılığı ve girişimcilik eğitim verilecek olup, kurs başvuruları ise 19 - 28 Aralık tarihleri arasında yapılacak ve kursa 29 Aralık 2012 tarihinde Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde hafta sonları başlanacaktır. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Çocuk Bakıcılığı Sertifikası verilecektir” denildi. Hakkarihabertv.com

 

 

 

Bu haber toplam 2982 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim