• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Genel Başkan Er, Bülent Ersoy özür dilemelidir

Genel Başkan Er, Bülent Ersoy özür dilemelidir
Doğu Anadolu bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyon Genel Başkanı Abdurrahman Er, Bülent Ersoy derhal Hakkarililerden özür dilemelidir.

Doğu Anadolu bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyon Genel Başkanı Abdurrahman Er, Bülent Ersoy’u kınıyoruz Medeniyetler kenti narin ve güzel şehrimizi öcü gibi göstermeye, İlimize atanan memurların cezalandırılma yeri olarak göstermeye kimsenin hakkı yoktur. Misafirperverliği ve dayanışmasıyla örnek alınacak bir ilin halkını derinden üzmüştür. Bülent Ersoy derhal özür dilemelidir dedi.

Genel Başkan Er açıklamasında,"Hakkari ili târihi çok eski devirlere dayanan Sümerler, Âsuriler, Bâbilliler, Nasturiler Medler gibi çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok eski tarih kokan ve İslamiyete ilk giren şehirlerden biridir. 
 
Kaldı ki Hakkâri, sıradan bir köy değil, İslâm'ın o coğrafyaya gelişinden bu yana, İslâm şehirleri arasına girmiş, en kadim şehirlerden biridir. Bünyesinde yüzlerce âlim yetiştirmiş; bu âlimler Müslüman coğrafyasının değişik yerlerinde hizmet etmişlerdir:

Selahaddin-i Eyyubî’nin meşhur danışmanı ve komutanı İsâ el-Mestub el-Hekkârî,
ilk Kürtçe Mevlid’in yazarı Mele Huseynê Bateyi, 
Seyyit Taha-yı Nehri, 7 cilt tefsir sahibi İslâm el-Hekkarî, meşhur
Memo-Zinê”nin yazarı Ahmedê Xanê,
Meşhur İslâm Tarihi yazarı Abdurrahman Rahmi el-Hekkarî vs.
bunlardan sadece birkaçı… Öylesine ki, Yahudilerin Filistin'deki zalim islam düşmanlığına rağmen, Kudüs'teki "Hakkâri Sokağı", hâlâ kimliğini korumaktadır. 

Hakkari Kuş uçmaz kervan geçmez bir yer değil ki, ha keza başıboş bir arazi de  değil. Orada bir tarih var. Orada bir doku, bir kültür var. Orada yaşayan insanlar var. O insanların hayalleri, yatırımları, planları, geçmişleri ve gelecekleri var. 

Dolayısıyla Hakkâri ilimizi öcü gibi göstermeye ilimize dışardan atanan memurların cezalandırmak İçin sürüldüğü bir il olarak gösterilmesini asla kabul etmiyoruz. Bülent Ersoy yapmış olduğu bu talihsiz beyanatı İçin Hakkari halkından derhal özür dilemeye davet ediyoruz. 
Doğu Anadolu bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyon Genel Başkanı Abdurrahman Er

 

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim