• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Geylani Erdoğan'a yüklendi

Geylani Erdoğan'a yüklendi
BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine cevap vererek, "Kürt halkı da 'nereden inceldiyse oradan kopsun' derse Başbakan ne yapacak" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine cevap vererek, “Kürt halkı da ‘nereden inceldiyse oradan kopsun’ derse Başbakan ne yapacak?” dedi.

Saat 14.30’da BDP Yüksekova İlçe Başkanlığı’nda başlayan bayramlaşmaya Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Türkiye’de devam eden çözüm sürecine değindi. Yaşanan süreçte artan karakol sayısına dikkat çeken Geylani, Başbakan Erdoğan’ın önceki gün BDP’ye yönelik sarf ettiği, “BDP’nin İmralı’yla arasının açılıp açılmamasından çok, verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımızla arayı açmamasına dikkat etsin.

Bu dozda giderse, böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Çünkü böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de evet diyemeyiz” sözlerini hatırlatarak, “Peki Allah korusun, Kürt halkı da dese ki ‘nereden inceldiyse oradan kopsun’ o zaman Başbakan ne yapacak? Fakat Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan, Eyüp Peygamber’in sabrına sahiptir, koparmayacaktır.

Erdoğan’ın da gücü yetmez bunu koparmaya. Çünkü Kürt halkı bu demokrasinin sonuna kadar gitmesini istiyor. Sadece Kürt halkı değil Türk halkı da sonuna kadar istiyor. O nedenle Erdoğan’ın ve çevresinin gücü yetmez bu barış sürecini koparmaya. Ama bir şey daha vardır. Kürt halkında Eyüp Peygamber’in sabrı var.

Ama sabrın da selametin de bittiği bir nokta vardır. Yani o sabır gelmiş buraya kadar, kimse o sabrı taşırmaya teşebbüs etmesin, yoksa onun altında kendisi ezilir, siyasette de insanın iradesinde de seçim sandığında da yok olur” dedi. Geylani, seçim sürecinin değerlendirdikten sonra tüm katılımcıların bayramını kutladı. Toplantıya katılan bazı vatandaşlar da Geylani’ye ilçede yaşanan bazı sorunları aktardı. Haber: Erkan Çapraz (İHA)


 

 

Bu haber toplam 3511 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim