• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Geylani “Hakkari’ye zulüm yağmıştır”

Geylani “Hakkari’ye zulüm yağmıştır”
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısıı Av. Hamit Geylani, Devlet Hastanesinde yatmakta olan yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Akşam saatlerinde Hakkari’ye gelen BDP Milletvekilleri Av. Hamit Geylani ve Esat Canan Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binasını ziyaret ettiler. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Gelyani, 3 polis olmak üzere 27 sivilin yaralandığı ve 1 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili bir değerlendirme yaparak yine her zaman olduğu gibi yine Hakkari’ye zulüm yağdığını belirtti.

 HAKKARİ’YE BİR KEZ DAHA ZULÜM YAĞMIŞTIR

Geylani,”Bu zulüm ilk değil benzeri hadiseleri çok yaşadık. Umarım dilerim bunlar bir daha yaşanmasın. Hakkari halkı özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesinde taviz vermedi durmadı durmayacakta. Bu nedenle ödenen tüm bedellere rağmen Hakkari bir bütün olarak Kürt halkı ile birlikte ayaktadır. Herhangi bir Kürdün parmağı kanadığı zaman değil Hakkari’de her yerde parti olarak onların yanında olmuşuzdur.

Bundan sonrada sizlerin yanında olacaktır. Biz milletvekilleri olarak bu cinayeti nefretle kınıyoruz. Ayıplıyoruz bu ayıpta sistemin bir ayıbıdır. Umarız dileriz sistem bir daha bu ayıbıdır.  Umarız dileriz sistem bir bu ayıbı yurttaşına reva görmez. Şırnak olayının bir başka olayının bir başka biçimini Hakkari’de yaşadık. Şırnak Roboskiyi havada bombaladılar ve 35 kardeşimizi katlettiler. Hakkari merkezimizi kutsal kentimizi karadan kalbinden şehrin tam göbeğinden bombaladılar. Hedef bir kişi veya 10 kişiyi yaralamak değil belki yüzlerce kişiye kıyma hedefleriydi. Ne yazık ki beyaz karın üzerinde bir kardeşimizi katlettiler. Bu olay çok aptalca bir senaryo idi. Derin güçler Şemdinli olayında olduğu gibi buda onun 5 yıldan sonraki bir biçimidir” dedi.

 Milletvekilleri daha sonrada Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı M. Sıddık Yıldırım ile birlikte hastanede yatmakta olan yaralı Özlem Çalı, Mehmet Güldal’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular

 YARALI POLİSLERİ’DE ZİYARET ETMEK İSTEDİK

 Hastane çıkışında basın mensuplarını açıklamada bulunan BDP Milletvekili Esat Canan ise, yaralı polis memurlarını da ziyaret etmek istediklerini ancak bulamadıkları için ziyaret edemediklerini belirtti.

 Canan,”Genel başkanımızla birlikte yaralıları ziyaret ettik. Yaralı olduğu iddia edilen polisleri de ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulunmak istedik. Vali ile görüştüm yaralı polislerinde olduğunu ve hastanede olduklarını ifade etmişti. Hastanede araştırdık bulamadık. Araştırdık ancak hastanede yaralı polisin olmadığı bana söylendi” şeklinde konuştu.

normal1.20120122155144.jpg

normal2.20120122155201.jpg

Bu haber toplam 4185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim