• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Geylani'den kürtçe şiir kitabı

Geylani'den kürtçe şiir kitabı
BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, 'Ciwan Denge Bedengıye ne' isimli ilk Kürtçe şiir kitabının yayımlandığını açıkladı.

ZAFER ÇAKMAK
ANKARA (İHA) - Kitapta yer alan Kürtçe şiirlerini okudu. Geylani, "Bu kitap, TBMM kütüphanesinde yer alacak ilk Kürtçe kitap olma özelliğini taşıyacak" dedi.
BDP Hakkari Milletvekili Geylani, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yazdığı Kürtçe şiir kitabının tanıtımını yaptı.

İki Türkçe şiir kitabının bulunduğuna işaret eden Geylani, Türkçe şiir yazmayı da çok sevdiğini ifade etti. Buna karşın kendi anadili olan Kürtçe şiir yazmayı da sürdürdüğünü belirten Geylani, bugüne kadar çok sayıda Kürtçe şiirinin gazete ve dergilerde yayınlandığını anlattı. Kendi anadilinde şiir yazmanın her birey için ayrı bir ilham ve mutluluk kaynağı olduğunu belirten Geylani, "Kişi ana dilinde daha üretken olduğu gibi sanatı ve edebiyatı da en iyi ve en etkili şekilde kendi ana dilinde yapabilmektedir" diye konuştu.

Türkçesi 'Gençlik Sessizliğin Sesidir' olan 'Ciwan Denge Bedengıye ne' isimli şiir kitabının geçtiğimiz günlerde basıldığını kaydeden Geylani, daha önce Türkçe yayımlanan şiir kitaplarının Meclis Kütüphanesi'nde yer aldığını, bu şiir kitabıyla bir ilki de gerçekleştireceğini söyledi. Geylani, kitabını Meclis Kütüphanesi'ne de vereceğini belirterek, "Bir milletvekili tarafından kaleme alınan ve TBMM Kütüphanesi'nde yer alacak ilk Kürtçe kitap olma özelliğini de taşıyacak" dedi.

Kitabını kamuoyunda 'taş atan çocuklar' olarak ifade edilen ancak yaşamın her alanında zulüm gören, itilen, sıcak savaşın içinde dünyaya gelen, her şeye rağmen gülüşleri yere düşmeyen çocuklara ithaf ettiğini belirten Geylani, kitabın kapağında da Hakkari'de polisler tarafından kolu bükülen ve objektiflere korkunun izlerini yansıtan Cüneyt Ertuş'un fotoğrafını koyduğunu söyledi. Geylani, açıklamalarının ardından kitabında yer alan Kürtçe şiirlerinden bazılarını okudu.

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Geylani, Taksim'deki terör saldırısına ilişkin bir soru üzerine, "Bu saldırının insanlık dışı olduğunu, bu ve buna benzer eylemleri her zaman kınadığımızı söyledik" dedi.

Eylemi gerçekleştiren kişinin PKK mensubu olduğu haberlerinin hatırlatılması üzerine ise Geylani, "Bunların arka planı vardır. Bunlar araştırılmalı. PKK'nın böyle bir zamanda, eylemsizlik kararının uzatıldığı bir zamanda böyle bir eylem yapması olanak dışı. Gerçekler ortaya çıkarılmalı" şeklinde konuştu. Basın toplantısının ardından Geylani, Meclis Kütüphanesi'ne giderek, Kürtçe şiir kitabını kütüphane yetkililerine teslim etti.
 

Bu haber toplam 3645 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim