Gıda işletmelerine karekod zorunluluğu
Kaynak:basından
Yeni sistem kapsamında Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kent merkezinde kapsamlı bir bilgilendirme çalışması başlattı.
İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri, kentin işlek cadde ve sokaklarına bilgilendirici afişler asarken, hem işletme sahiplerine hem de vatandaşlara karekod sisteminin işleyişi hakkında bilgi verdi. "Tarım Cebimde" mobil uygulaması aracılığıyla tüketiciler, gıda işletmelerinin kayıt ve denetim bilgilerine karekod okutarak ulaşabilecek.
Uygulama sayesinde gıda güvenliği konusunda şeffaflığın artırılması, tüketici haklarının korunması ve kayıt dışı üretimin önlenmesi hedefleniyor. Sistemin, vatandaşlara güvenli gıda sunumunda önemli bir dönüm noktası olacağı vurgulanıyor.
Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, karekod uygulamasının il genelinde yaygınlaştırılacağını belirterek, tüm gıda işletmelerinin yeni sisteme en kısa sürede uyum sağlaması gerektiğini söyledi.
➡️ Hakkari haberleri – Gündem, ekonomi, sağlık ve daha fazlası