• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Göç mağdurları için 5. seminer düzenlendi!

Göç mağdurları için 5. seminer düzenlendi!
Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çiçekler Solmadan” projesi kapsamında göç mağduru ailelere rehberlik, rehabilitasyon ve sosyal hizmet sunmak faaliyeti çerçevesinde ailelere seminer verdi.

Daha önceki aylarda gerçekleşen seminerde ergenlerin aileleriyle olan iletişimlerinin nasıl olacağı , ebeveynlerin ergenlerle iletişim kurarken nelere dikkat etmesi gerektiği üzerinde durulmuştu.

TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen 5. Seminerde  ise Sosyal Hizmet Uzmanı Vedat Yalçın, ruhsal ve toplumsal anne baba olmak demek ebeveynin çocuğunun bu yönde gereksinimlerini karşılaması ve yine ebeveynin bunu yaptığı için mutluluk duyması, çocuğun ruhsal ve toplumsal olarak yetiştirmek için ne yapılmalı konuları hakkında bilgi verdi.

 Yalçın,”Öncelikle çocuğun ailesinin çok sağlam temelleri atılmış olup anne , baba , kardeş.vb rolleri iyi bilmesi ,benimsemesi ve ona uygun davranması çocukta bir " aile" kavramının oluşmasını sağlar ve böylelikle çocuğun ilk toplumsallaştığı grup olan kendi ailesinde bu adım sağlam atılmış olur.

 Aileden aldığı bu sağlam adımda ruhsal olarak ; sevgi , saygı, şefkat, güven duygusu , kendini bir birey olarak görmesi ,örnek alınabilecek anne baba örneğinin sunulması,sıcak bir yuva ...gibi gereksinimleri vardır. Bunların sağlanması ile çocuk kendine güvenli bir kişilik ve sağlıklı kişilik özellikleri geliştirir” dedi.

Sosyal hizmet uzmanı Yalçın aile bireylerinden gelen sorulara da cevaplar verdi. Aile bireylerinin merak ettikleri tüm sorulara cevaplardan sonra yaklaşık bir saat süren seminer aileler için proje kapsamında hazırlanan ikramlar yapıldı..

Seminere katılan tüm ailelerin proje kapsamında tutulan servislerle evlerinden alınarak seminerin verileceği kurs merkezine getirilmesi ve seminerden sonra ailelerin tekrar evlerine bırakılmasından çok memnun olduklarını belirten aileler projede emeği geçen tüm proje ekibine teşekkür ettiler. Hakkarihabertv.com

cicekler-solmadan-1.jpgcicekler-solmadan-m.jpg

Bu haber toplam 2389 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim