• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Gözyaşları reyhanlı için aktı…

Gözyaşları reyhanlı için aktı…
Yetti artık bu insanlar ölmesin... Yazıktır bu halka...Bu eylemi nasıl olsa kimse sahiplenmez bizde gündem oluştururuz diye caniler yaptı.

LANETLE, NEFRETLE KINIYORUZ: İçinde öğretmeninden, doktoruna, avukatından, işçisine… bu toplumun geleceğini aydınlatmak için çalışıp didinen onlarca kadını, erkeği, genci, yaşlısı bu insanların öldürülmelerini içlerine sindirenler ve sevinenler insanlıktan nasiplenmeyen mahlukatlardır.Yetim kalan küçücük bebeklere, dul kalan gencecik bayanlara, bağrı yanık gözü yaşlı anne ve babalara acımayan zalim düşüncelilere yetti artık diyoruz.

Bu ülkede bu acıların ortak acılarımız olduğunu başta Türkler ve Kürtler olmak üzere 76 milyon Türkiye halkı olarak bu acıların karşısında yüreklerimizin beraber yandığını ve ortak gözyaşı döktüğümüzü herkesin beynine nakşetmesi gerektiğini söylüyoruz.Böyle birlikte yaşama duygusuna sahip olup düşman dışarıdan rantçılar içeriden yüzyıllardır vurdukları halde bir birine düşmeyen ve sırtı yere gelmeyen bu halkı ve bu ülkeyi göremeyecek kadar kör olanlara yetti artık diyoruz.

Ortadoğu’da büyük bir savaş hayal edenlerin bir yandan Türkiye’ye bir yandan komşu olduğu ülkelere göz kırpan sömürgeci ve rantçı dalkavuklara da yetti artık diyoruz.Bu ülkede ki halklar 90 yıl önce Akdeniz’de İtalyanlara karşı, Ege’de Yunanlılara karşı, Güney’de Fransızlar karşı, Doğu Anadolu’da İngilizlere ve Ruslara karşı, Kurtuluş Savaşın da, Çanakkale’de 7 düvele karşı beraber savaşıp şehit ve birlikte gazi oldular.Bu halkların yüzlerce yıldır Kederleri, üzüntüleri, gözyaşları ve en önemlisi yüreğindeki acıları birdir.Türkiye halkı olarak bu çirkin eylemden nefret ediyor, eylemi kınıyor yapanları lanetliyoruz.

Destekleyip ve sevinenlere Allah’tan bulsunlar diyoruz. Herkes çok iyi bilmelidir ki hiçbir durumda Türkiye halkı bu menfur tecavüzü unutmayacaktır. Bu eylem önce devletin bütünlüğüne sonra devlet adına halkı yönetenlere sonra Hatay’ın huzuruna ve halkına sonra da ülkenin huzur ve güvenine yapılmış bir eylemdir.Bunu herkes çok iyi bilmelidir ki ne bu gün ne yarınlarda kimden gelmiş olursa olsun Türkiye halkı bu eylemi ve eylemcileri AF etmeyecektir.

Bunun hesabını 76 milyon Türkiye halkı olarak soracaktır.Fakat eğri oturup doğru konuşalım. Bölgede uzun bir süreden beridir savaş çanlarını çalan ülkemizi savaşa ve KAOSA sürüklemeye çalışan Müttefiklerimizin büyük istihbarat servisleri bu istihbaratı nasıl olurda sağlayamadıklarını anlamış değilim. Fakat bu durumdan da çokta rahatsız değilim çünkü bundan 500 gün önceydi müttefikimizin bize verdiği istihbarat sonucu 34 tane vatandaşımız silahsız suçsuz gencecik çocuklar bombardıman sonucu öldürüldüler.

Aradan geçen bunca zamandır yapılan bu acımasız katliamın kasıtlı suçlularını veya hatalı sorumluları açıklanmayıp, yargı önüne çıkarılmadı bu katliama sesiz kalındı.Uludere’de öldürülen vatandaşlarımızın Reyhanlı’da öldürülen vatandaşlarımız kadar masum olduğunu hepimiz biliyoruz.Ülkenin iktidarından, güvenlik güçlerine ve istihbarat servislerine bu olayın sorumlularını bulmak için verilen çabanın aynısını Uludere’deki vatandaşlarının öldürülmesine neden olan sorumluları bulmak ve cezalandırmakla görevli olduklarını hatırlatırız.

Çünkü Uludere’de katledilen 34 gencecik insanın olayını aydınlatmayan bir siyasal iktidar Ülkede refah ve huzur sağlayamaz diyoruz.Rahmetli baba’mın ( Abdurrahman KESKİN ) çok güzel bir sözü vardı;” Şimdi HERKESİN BİLMESİ GEREKEN KONU ŞU: KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEYEN, ROBOSKİ VE BENZERİ KATLİAMLARI AÇIKLAMAYAN SİYASİ İRADE BU ÜLKEDE HUZURU TESİS EDEMEZ.

SONUÇ ORTADA HUZURDA OLMUYOR.” Sözünü hatırladıkça bu ülke’de huzurun kapsı önce Uludere ve reyhanlı anneleri olmak üzere tüm Türkiye’deki annelerin yüreğinde acı, gözünde yaş bıraktırmayacak adımlar atmak olduğunu hatırlatırız. Yüreğimizde tüm bu acıları yaşarken hiçbir siyasi parti bundan nasıl oy kazanırım hesabının peşine de düşmesin çünkü ne onun yeri, ne zamanı, nede sırası diyoruz. Şimdi 76 milyon Türkiye olarak acılarımızı sarma ve geçmişte ki hatalarımızı düzeltip geleceği huzura ve refaha kavuşturacak adımlar atma zamanı diyoruz.

Şunu da unutmayalım; ülkemizde bulunan ve saldırılmak istenen muhalif Suriyeli halk bu olayları gerçekleştiren o despot iktidardan kaçıp ülkemize sığınmışlardır onlara söz söylememek gerektiğini düşünüyoruz. Maalesef Türkiye yapılan bu hain saldırının önüne geçemedi fakat Türkiye olarak o despot iktidardan kaçan Suriyeli muhaliflere karşı yapılacak herhangi bir saldırı ve provokasyonun önüne geçip engel olabilir diyoruz.Türkiye halkı olarak ölen vatandaşlarımızın acılarını yaşayıp yaslarını tutarken, yaralıların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşmasını için dua etmelerini diliyorum…

Bu haber toplam 3494 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim