• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

GÜL DEN KÜRT AÇILIMI AÇIKLAMASI

GÜL DEN KÜRT AÇILIMI AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Kürt Açılımı" ile ilgili olarak açıklama yaptı.
 Kayseri de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülke meseleleri ile ilgili olarak, "Türkiye demokrasinin standartlarını yükselterek, kendine özgüven duyarak, farklılıklarını zenginlik kabul ederek bu sorunları halledecektir" dedi.

 Cumartesi akşam saatlerinde memleketi Kayseri ye gelen Abdullah Gül, Eğribucak Mahallesi Gül Caddesi Gül Sokağı nda babası Ahmet Hamdi Gül e ait bağ evinde hafta sonu tatilini geçirdikten sonra, bugün saat 12.00 de Kayseri Şehir Mezarlığı na giderek vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

Mezarlık ziyaretinin ardından Kayseri Organize Sanayi Bölgesi nde faaliyet gösteren bazı fabrikaları gezerek çalışmaları hakkında bilgi alan Gül, kardeşi Macit Gül e ait PARKIM Kent Mobilyaları fabrikasını da gezdi. 

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin resmi bir ziyaret olmadığını, hafta sonu tatilini geçirmek için memleketi Kayseri ye geldiğini kaydetti.

Gazetecilerin, "Türkiye de her şey iyiye gidiyor mu?" sorusuna da cevap veren Gül, "Güzel şeylerin hepsi yakında olacak. Herkes güzel şeylerin olmasına yardımcı oluyor. Türkiye için güzel şeyler olacak. Bunlar tartışılarak konuşularak, büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde yapılacak şeylerdir. Bu yüzden tüm devlet organları başta olmak üzere Türkiye nin düşünen insanları, aydınları, entelektüelleri, yazarları, çizerleri görüyorsunuz, gayet canlı bir tartışma yapılıyor. Önemli olan burada ülkemizi problemlerden nasıl kurtarabiliriz? Ülkemizin önünü nasıl açabiliriz? Bütün vatandaşlarımızı nasıl kazanabiliriz? Türkiye nin bütün vatandaşlarının Türkiye ye olan ayniyet duygusunu nasıl güçlendirebiliriz? Herkes, Bu ülkenin ben en şerefli vatandaşıyım diye nasıl bunu bütün hisseder, yapılacak şeyler bunlardır. Aslında Türkiye nin demokratikleşme süreci, reform süreci bununla ilgilidir" şeklinde cevap verdi.

 Gül, ülkenin elbette çeşitli meseleleri olduğunu ifade ederek, "Türkiye bu meselelerde demokrasinin standartlarını yükselterek, kendine özgüven duyarak, farklılıklarını zenginlik kabul ederek bu sorunları halledecektir. Bu da her Türk vatandaşının sorumlu olacağı ve mutluluk duyacağı şeylerdir. Problemlerimizi çözersek, o zaman Türkiye nin önünün ne kadar açık olduğunu, Bütün Türk ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ne kadar daha çok özlediği standartlara hızla ulaştığını göreceğiz" ifadelerini
kullandı. 

  Amerika ile yürütülen ekonomik ilişkilere de değinen Gül, "Biliyorsunuz ki ben büyükelçilerle görüşme yapmıyorum. Ben yurt dışına yaptığım ziyaretlere daima çok sayıda işadamı ve yatırımcı götürüyorum. Tüccar ve ihracatçı götürüyorum. Gittikleri yerlerde onlar da ticari ilişkilerini geliştiriyorlar. Tabii ki resmi görüşmelerimizde de Türkiye ve diğer ülkelerle ilişkilere çok önem veriyoruz. Türkiye ile Amerika ilişkileri sadece siyasi ve askeri ilişkiler olarak görülmemelidir. Bunun en önemli
boyutlarından bir tanesi de ekonomidir. Ama maalesef ekonomik boyutu biraz geride kalmıştır. Başkan Obama nın Türkiye ye yaptığı son ziyarette ele aldığımız önemli konulardan birisi de budur. Hatta bu konuda özel bir komite kurulmuştur. Türkiye de değil, Amerika da Başkan ın talimatı üzerine, hatta bu talimatı da Çankaya da benim ofisimde vermiştir. 

 Dolayısıyla bu alanda ilişkilerimizi çok geliştirmek istiyoruz. Diğer komşularımız ile ilişkilerimiz çok hızlı gelişiyor. Rusya ile 38 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz var. Suriye ile Irak ile İran ile Yunanistan ile her tarafta çok iyi ilişkilerimiz var. Tabii ki Amerika ile de ilişkilerimizin siyasi ve askeri ayağının ötesinde ekonomik ayağına çok önem veriyoruz. Başkan Obama nın Ankara ziyaretinde yaptığımız görüşmelerde önemli bir nokta idi. Bunu takip etmek iş adamlarımıza düşüyor. Hükümetler de bunun zeminini ve ticari anlaşmaların önünü açmaktadır" şeklinde konuştu.

  Kürt açılımı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Abdullah Gül, herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes eşittir. Anayasaya göre aramızda hiçbir fark yoktur. Problemler konusunda da iyi niyetle çalışma yaptığımızda o zaman göreceğiz ki Türkiye çok daha mutlu ve güçlü olacaktır. Şu bir gerçek, büyük olan ülkeler, hele Türkiye gibi büyük olan ülkelerin kendi içerisinde farklılıkları da vardır. Bu farklılıklar eğer zenginlik gibi görünmeye başlarsa o zaman çok güçlü çıkar. Biz de bütün farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Herkes birbirini kucaklayacak, saygı duyacak. Bundan da sevgi çıkacak ortaya. İyi niyetle yapılan bütün bu çalışmalara herkesin katkı vermesi gerekir. Bunları bizler çözeceğiz, başkası çözmez" diye konuştu.

  Kuzey Irak ta yapılan seçimleri ve YÖK ün katsayı uygulaması ile ilgili görüşlerini de bildiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü nde verilen yemekten sonra Hacılar ilçesi yakınlarındaki bir at çiftliğine geçti. (İHA)

Bu haber toplam 2359 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim