• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Haftalık burçlar

Haftalık burçlar
26 Haziran-2 Temmuz haftası Haftalık Burç yorumu RİSKLİ ZAMANLAR!

Bayram tatiliyle başladığımız haftanın ilk iki gününde daha rahat bir akış var. Çarşamba gününden itibaren iyice etkinleşecek Merkür-Mars kavuşumuyla birlikte hareketlenmeye başlıyoruz.

Yengeç burcunda ilerleyen Merkür-Mars ikilisinin Terazi burcunda ilerleyen Jüpiter ile dik açısı devam ederken, Oğlak burcunda gerileyen Plüton ile karşıt açısı haftanın ikinci yarısında daha etkili olacak. Bu gergin açılar gerek sözlü, gerekse fiziksel bağlamda hayli agresif etkiler barındırıyor.

2 Temmuz Pazar günü kesinleşecek Mars-Plüton karşıtlığı sert ve şiddetli olaylarla eşzamanlılık gösterir. Bu açıdan ele aldığımızda, özellikle haftanın ikinci yarısında tehlikeli ve riskli ortamlardan ve kişilerden uzak durmakta, agresyona karşı uyanık olmakta fayda var diyebiliriz.

Merkür-Mars kavuşumları hem zihinsel hem de fiziksel anlamda harekete geçirmeye yöneliktir. Bu kavuşumlar bizi daha çok iletişim kurmaya yöneltir. Sözler daha aktif ve dinamiktir. Kavuşum Yengeç burcunda olduğundan, dışa yansıması daha ziyade duygusal tepkiler şeklinde olacaktır muhtemelen. Aşağıda Çarşamba günü kesinleşecek Merkür-Mars kavuşumunun haritasını görmektesiniz.

Tam da tatil dönüşüne denk gelen bu kavuşum aceleciliğin ve önce benciliğin daha aktif olacağına işaret etmekte! Trafikte bulunacakları ve araç kullananları özellikle uyarmak isterim!

Ayrıca sözlerimize dikkat etmemiz gerektiğini, gereksiz söz dalaşlarının büyük kavgalara dönüşme riskinin yüksek olduğunu da belirtmekte fayda görüyorum. Düşünmeden söylenen sözler büyük kırgınlıklara yol açabilir, bu yüzden ne söylediğimize özen gösterelim! 

15 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek bu kavuşum Canopus yıldızının izdüştüğü dereceye çok yakın gerçekleşecek. Canopus yıldızı işin içerisinde olduğunda, toplumsal anlamda olsun, günlük hayatın akışı içerisinde bireysel bağlamda olsun, işleri halletmek için kılavuzluk eden,

yeni yollar ve yöntemler ortaya koyan, liderlik kapasitesini baskın bir şekilde gösteren liderler devrededir. Canopus liderlikle, ama aynı zamanda dominant baskınlıkla da ilişkilidir (Brady). Eskiler bu yıldızı “Büyük yol gösterici” olarak tanımlamışlardır.

Merkür-Mars kavuşumunu Türkiye astroloji haritası üzerine yansıttığımızda, transit Güneş’in, Türkiye astroloji haritasının Yükselen derecesine kavuşum yaptığını ve Natal haritanın Mars derecesine dik açı (kare) yaptığını görüyoruz.

Bu da yukarıda bahsettiğimiz temayı pekiştiriyor ve liderlik vasfını baskın bir şekilde ortaya koyma arzusunda olunduğunu, buna mukabil güç çekişmelerinin de aktif olacağını, sert açıklamalara ve söz dalaşlarına işaret ediyor. Transit Merkür-Mars kavuşumu, Türkiye astroloji haritasının Plüton derecesini tetikliyor. Tüm bunlar hem liderler arası güç çekişmelerine işaret ediyor, hem de agresyon yaratabilecek olaylara açık ve riskli zamanlarda olduğumuzu gösteriyor. Aşağıda bu iki haritayı iç çe görmektesiniz.

Bu kavuşumun ardından Merkür-Plüton karşıtlığı kesinleşiyor (30 Haziran Cuma) ve ardından da Mars-Plüton karşıtlığı ile haftayı tamamlıyoruz (2 Temmuz). Tüm bu gezegen dizilimleri, dünya genelinde hareketli ve agresyona açık bir süreçten geçilmekte olacağını gösterirken,

Türkiye astroloji haritası üzerinde de dikkat çekici izdüşümlerine bakıldığında, tedbirli olmak gereken bir zaman diliminde olduğumuzu işaret ediyor.

Mars-Plüton kavuşum ve karşıtlıkları politik ve ekonomik olayların öngörülmesiyle ilgilenen Dünya Astrolojisi türünde önemsenen açılardandır. Mars sert ve şiddetli olayları, terörü, saldırıları, askeri konuları, orduları, savaş atmosfer yaratabilecek durumları temsil eder.

Plüton ise Mars’ın üst oktavıdır ve bu temaların toplumsal ve kitlesel bazda etki yaratabileceğini düşündürür. Depremler, volkan patlamaları gibi doğal afetler de bu türde dizilimlerin olduğu zamanlarda artar. Malum, son günlerde Ege bölgesinde çok sayıda deprem meydana geldi.

Bu bir iddia değil, ama bu açıdan halen hassas olunan bir dönemde böylesi gezegen dizilimlerinin de denk geliyor olması, dikkatli olmak gerektiğini de düşündürüyor. Aşağıda Mars-Plüton karşıtlığı haritasını görmektesiniz. 

Karşıtlık esnasında Merkür’ün Pollux yıldızının izdüştüğü derecede bulunduğunu görüyoruz. Avustralyalı astrolog Bernadette Brady’e göre Pollux, acı veren içgörülerle gelen bilgeliği, öğrenmenin ve keşfetmenin sancılı sürecini simgeler. Acı çekmek yoluyla anlayış, idrak veya bilgelik verir. Zorlu durumlarda kalmayı, daha olumlu koşullara ulaşmak için verilen mücadeleyi anlatır. Kişisel başarı, kendi karanlık yönlerini keşfetmekle gelecektir.

Brady’e göre Pollux’un aktif olduğu zamanlarda kanunların problematik taraflarına yönelme eğilimi vardır, odak daha ziyade kanunun gölge veya zorlu tarafına kayacaktır ve daha iyice ulaşmak amacıyla mücadele söz konusu olacaktır. Bu yıldız Ptolemy’e göre Mars karakterindedir; Alvidas’a göre Ay, Mars ve Uranüs karakterindedir. Robson’a göre zeki, becerikli, cesur, yiğit, korkusuz, zalim ve sert bir mizaca; dövüşmekten hoşlanmaya, başkalarının kötülüğünü istemeye yol açar ve zehirlerle ilişkilidir. Transit Mars’ın Pollux ile

kavuşumunun etkili olacağı 10 Temmuz civarında ve Güneş’in Pollux ile kavuşumunun etkili olacağı 15 Temmuz civarındaki günlerde bu zorlu enerjiler daha aktif olacak, şimdiden dikkat çekmek ve uyarmak isterim!

Haftanın günlere göre değerlendirmesine gelince…

Pazartesi günü boyunca Ay Aslan burcunda ilerliyor. Sıcakkanlılığın, samimiyetin, açıklığın ve kendine güvenin ön planda olacağı bir gündeyiz.

Liderler ve liderlikle ilgili konularda da hareket kazanıyoruz. Gün boyunca Ay’ın önünde Jüpiter ile altmışlık açısından başka bir açısı yok.

Dolayısı ile seyahatler, yabancılarla ilişkiler, yurt dışı bağlantılı işler açısından güzel, işlerin daha rahat akacağı bir gündeyiz diyebiliriz.

Mars-Neptün üçgeninin etkili olduğu gün boyunca manevi konulara da zaman ayırabiliriz. Bu iki gezegen arasındaki uyumlu açılar, gemi seyahatleri veya su sporları açısından da değerlendirebileceğimiz güzel bir zaman diliminde olduğumuzu gösterir. 

Salı günü boyunca Ay Aslan burcunda ilerliyor. Bir gün öncesine nazaran daha hareketli ve aktif bir gündeyiz. Öğle saatleri civarında etkili olan Ay-Venüs karesi, özel ve sosyal ilişkilerde kırgınlıklara ve alınganlıklara açık olduğumuz bir zaman dilimine işaret ediyor,

dikkat! Ay-Satürn üçgeninin etkili olduğu akşam saatlerinde daha ziyade bilgece, ağırbaşlı ve olgun davranmaya yönelten bir atmosfer oluşuyor. Bizler yaşça veya tavırca olgun kişilerle bir araya gelebilir, deneyimler paylaşabilir, tavsiyeler alabilir, güzel vakit geçirebiliriz.

Gün boyunca etkili olan Merkür-Jüpiter karesi, iletişim anlamında hayli yoğun bir günde olacağımızı gösteriyor. Abartılı sözlerden, yapamayacağımız işlerin altına girmekten, gereğinden fazla konuşmaktan uzak dursak iyi ederiz. Gece saatlerinde Ay-Kuzey Ay Düğümü ile kavuşuyor. Kadersel gelişmelere açık bir zaman dilimindeyiz.

Çarşamba gününe geçişte henüz Aslan burcunda ilerleyen Ay, Uranüs ile altmış derecelik açısını kesinleştirdikten sonra (00:11) boşluğa giriyor; kısa bir müddet boşlukta ilerledikten sonra Başak burcuna geçiyor (03:41). Tatil döneminin ardından yeniden çalışmaya veya bir şeyleri yeniden organize etmeye başlayacağımız bir gündeyiz.

Günün ilk yarısında Ay-Güneş altmışlığının uyum ve denge işaretçisi olumlu açısı etkili olacağından, gerek özel ve gerekse sosyal ilişkilerimizde işler daha rahat akabilir. Önem verdiğimiz kişilerle bir araya gelmek açısından değerlendirebiliriz bu günün ilk yarısını (hatta 16:00 civarına kadarki zaman dilimini).

Akşam saatlerinden itibaren Merkür-Mars kavuşumunun etkileri iyice belirginleşiyor. Hızlı ve sert kararlar alma eğilimi gösterebiliriz. Fazla aceleci davranabiliriz. Düşünmeden konuşabiliriz. Bunlar riskler. Olumlu açıdan ele alırsak, hızlı düşünmemize ve çabuk özüm üretmemize yarayabilir bu kavuşum. Özellikle de ailemizi, çevremizi ve ülkemizi ilgilendiren konularda…

Perşembe günü boyunca Ay Başak burcunda ilerliyor. Yapacağımız işlerle ilgili konularda ince eleyip sıkı dokumamız gereken bir gündeyiz. Ay-Neptün karşıtlığının etkili olduğu zaman saatlerinde yanlış kararlara ve yanıltılmaya açık olabiliriz.

Dalgınlık ve unutkanlık yüzünden canımızın sıkılmasını istemiyorsak, yaptığımız işe iyi odaklanmalıyız! Sabahın ilerleyen saatlerinde etkili olan ve öğle saatlerine kadar etkisi devam edecek Ay-Mars altmışlığı ve Ay-Merkür altmışlığı, önemli toplantılar ve görüşmeler açısından değerlendirebileceğimiz bir zaman diliminde olduğumuzu gösteriyor.

Ay-Plüton üçgeninin etkili olduğu öğle saatleri civarında girişeceğimiz işlerde güçlü ve etkili olabiliriz. Günün ikinci yarısından itibaren Ay-Satürn karesinin engelleyici, geciktiren, işleri zorlaştıran ve yavaşlatan enerjisi devreye giriyor.

Bu yüzden önemli iş ve girişimlerimizi öğleden sonraya bırakmasak iyi ederiz. Akşam saatlerinde etkisi maksimuma varacak bu zorlu açının ardından, gecenin ilerleyen saatlerinde etkinleşen Ay-Venüs üçgeni, aşk ve ilişkilerden yana şanslı bir zaman diliminde olduğumuzu gösteriyor.

Eğlenceli ve/veya sanatsal aktivitelere vakit ayırabiliriz. Gece 23:34’te kesinleşen bu açının ardından başka temel açısı kalmayan Ay boşluğa giriyor.

Cuma gününün ilk saatleri boyunca Ay boşlukta (açısız) ilerliyor. Bir şeylerin belirginleşmeye başlaması Ay’ın Terazi burcuna geçişinin ardından gelebilir (10:01). Gün boyunca etkili olacak Merkür-Plüton karşıtlığı, söz dalaşlarına, fikir çekişmelerine açık bir günde olduğumuzu gösteriyor.

Gergin ve riskli gezegen dizilimlerinin etkisini göstereceği birkaç günlük sürece giriyoruz, farkında olalım! Fikirlerimizi kabul ettirmek için fazla baskı yapmamakta veya ortaya koymak istediğimiz fikirlerimizi biraz daha bekletmekte fayda var diyebiliriz.

Bu birkaç günlük süreçte bir şeyleri ilerletmek konusunda gerekli desteği bulamayabiliriz, izinleri almakta zorlanabiliriz. Akşam saatlerinden itibaren Ay-Güneş arasındaki dik açının (kare) etkileri de devreye gireceğinden, gerek otoriteyi temsil eden kişilerle, gerek aile ilişkilerinde, gerekse özel ilişkilerden adımlarımızı dikkatli atmamız gerekecek. Aksi takdirde hayli zorlanabiliriz!

Cumartesi günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. Diplomasi, ılımlı idare ve denge gerektiren bir gündeyiz. Ay-Güneş karesinin ardından devreye giren Ay-Jüpiter kavuşumu, iş ve özel hayatla ilgili abartılara, gereğinden fazla kendine güven veya benim dediğim olsun tarzında eğilim göstermemiz yüzünden ego savaşlarına dönüşebileceğini gösteriyor, dikkat! Akşam saatlerinden itibaren daha da gergin etkiler devreye giriyor.

Haftanın en zorlu zaman dilimine varmış oluyoruz. Ay’ın Mars-Plüton karşıtlığını tetiklediği akşam saatlerinde gökyüzünde T-kare açı kalıbı oluşuyor. Streslerin duygusal dışa vurmalarının hayli etkili olacağı bir zaman dilimindeyiz. Kendimizi kontrol etmekte zorlanabilir, kendimizi istenmeyen durumların içerisinde bulabiliriz.

Pazar gününün büyük çoğunluğunda Ay Terazi burcunda ilerliyor. Denge ve uyum, uzlaşma ve huzur arayışının ön plana çıkacağı bir gündeyiz.

Bunu sağlamakta zorlanabiliriz öte yandan! Sabah erken saatlerde etkili olan Ay-Merkür karesinin hemen ardından gelen Ay-Satürn altmışlığı, güne biraz daha dengeli başlama olasılığını arttırıyor.

Ama günün ilerleyen saatlerinde etkili olan Ay-Uranüs karşıtlığının da gösterdiği üzere, günün bu ikinci yarısında huzuru bulmakta ve dengemizi sağlamakta zorlanabiliriz.

Bu bağlamda özellikle öğle sonrasındaki saatler dikkat çekiyor. Mars-Plüton karşıtlığının sert ve şiddete eğilimli etkilerinin maksimumda vurgu kazanacağı bir gündeyiz, farkında olalım! Mars-Plüton karşıtlığı hakkında detaylı bilgi için yazımın giriş kısmını okuyabilirsiniz. 16:16-19:59 saatleri arasında Terazi burcunda ve boşlukta (açısız) ilerleyen Ay bu saat itibariyle Akrep burcuna geçiyor.

Mutlu, sevgi dolu bir Bayram diliyorum!

Bu haber toplam 3204 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim