• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hakari'de SGK haftası etkinlikleri

Hakari'de SGK haftası etkinlikleri
Hakkari’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) haftası değişik etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı. Daha sonra SGK Müdürü Lütfü Özdemir ve beraberindeki kurum çalışanları Vali Yardımcıları Önder Bozkurt, Abdullah Şen, Cevat Uyanık ve Muammer Önder’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Basın mensuplarıyla da makamında bir araya gelen Hakkari (SGK) İl Müdürü Lütfi Özdemir, hafta nedeniyle il ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. 18 yaşını geçmiş, sigortalı ve bakmakla yükümlü olmayan vatandaşların sistem tarafından otomatik olarak Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını ve her ay için asgari ücretin yüzde 12'si olan 118 TL prim borcu tahakkuk edilmekte olduğunu ifade eden Özdemir, vatandaşların kendilerinin Genel Sağlık Sigortası olup olmadığını kontrol etmemeleri halinde ileriki bir tarihte yüklü bir borçla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Hafta kapsamında, vatandaşlarI Sosyal Güvenlik Reformu, hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendireceklerini söyleyen Özdemir, toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti. Basın mensupları kanalıyla vatandaşlara önemli bilgiler vermek istediklerini dile getiren Lütfi Özdemir, ''18 yaşını geçmiş, sigortalı ve bakmakla yükümlü olmayan vatandaşlarımız sistem tarafından otomatik olarak Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmakta ve her ay için asgari ücretin yüzde 12 ‘si olan 118,00 TL tutarında prim borcu tahakkuk edilmektedir.

Vatandaşlarımız kendilerinin Genel Sağlık Sigortası olup olmadığını kontrol etmemeleri halinde ileriki bir tarihte yüklü bir borçla karşı karşıya kalabilirler. Vatandaşlarımızı Genel Sağlık Sigortası borcu olup olmadığını öğrenmek için kurumumuza davet ediyoruz. Kurumumuza gelemeyen vatandaşlarımız ise www.sgk.gov.tr adresine girerek önlerine açılan pencereden E-SGK ardından da E-hizmetler bölümü tıklayarak kayıtlı oldukları iş koluna göre borçlu olup olmadıklarını sorgulayabilirler'' dedi. Haber: Feyzulah Taş (İHA)
 

 

Bu haber toplam 3096 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim