• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkari 4. kar festivalinde renkli görüntüler

Hakkari 4. kar festivalinde renkli görüntüler
Valilik ve Hakkâri Belediyesi Koordinasyonu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, (DAKA) işbirliği düzenlenen 4. Kar festivali 2800 rakımlı Mergabütan kayak merkezindeki festival renkli görüntülere sahne oldu.

Vatandaşların bir kısmı sabah saatlerinde kendi araçları ile bazıları ise belediyenin sağladığı 10 otobüs, 20 minibüs ile ücretsiz olarak kentte 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 800 rakımlı Mergabütan kayak merkezine taşındı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kentten ve diğer illerden festivale gelen katılımcılara teşekkür etti. Yeni tip koronavirüsten dolayı iki yıldır festivali yapamadıklarını belirten Akbıyık, "Bugün festivalin birinci günü. Maalesef hava şartları biraz olumsuz ama yarın hava açık olacak ve inşallah tüm etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Hakkari'de hakikaten hayat var.

Hakkari değişiyor, dönüşüyor, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını alıyor. Altyapıdan ve üstyapıdan, belediye hizmetlerinde ve birçok alanda yatırımlar yapılıyor" dedi.

 Akbıyık,"Yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara teşekkür ediyoruz. Pist uzunluğunu 6 bin metreye çıkardık, Oteli bitirdik. Burada 40 bin çocuğa ücretsiz kayak öğrettik. Kayak milli takımımız yarısı Yüksekovalı sporcularımızdan oluşuyor. Yine 10 bin gencimize yüzme öğrettik. Hakka her alanda büyük bir dönüşüm içerisinde.

Artık Hakkari festivaller şehri oldu. Kar festivali, Çukurca fotosafari ve doğa sporları festivali, Cilo Sat Dağlarında, 3 bin 400 rakımda festival yaptık. Hakkari artık terörle, şiddetle, göz yaşıyla anılmıyor. Sanatla, sporla, eğitimle, sağlıkla anılıyor."

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da kentte gördükleri ilgiden dolayı kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyledi. "İstanbul'da ne varsa, İzmir'de ne varsa Hakkari'de olsun diyen Hakkari'nin, bölgenin dağlarının terörle değil, coşkuyla, gençlerle, çocuklarla, onların cıvıltılarıyla yankılansın isteyen Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür etmek istiyorum.

 "İnşallah terörün artık son bulmasıyla bu dağlarda çocuk cıvıltıları ile gençlerin coşkusunun artmasıyla, bu çok önemli tesislerin burada arlığıyla, onları dolduran sizlerin varlığıyla inşallah dördüncüsü düzenlenen kar festivalimizin gelenekselleşmesiyle çok daha önemli organizasyonlar burada yapılacak. Gelmeden Gençlik ve Spor bakanımızla da görüştüm. Sizlere selamlarını iletiyorum. Umuyorum ki Hakkari'de, bölgede 'kayak bilmeyen kalmasın' mottosuyla, o hedefle birlikte daha güzel şeyler yapacağız" dedi.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler jandarma ve özel hareket timlerinin açtığı kar tüneline girerek burada hatıra fotoğrafı çekip çay içtiler. Bazı vatandaşlar ise zirvede düşe kalka kızak kaydılar.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler daha sonra canlı müzik eşliğinde vatandaşlarla kol kola girerek halay çektiler. Festivalde AFAD, Kızılay, UMKE, Üniversite. Toplum Destekli Polis, Jandarma, esnaflar ve bazı spor kulüpleri stant açtı. Festival Halk Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisi, , Vali Akbıyık ve beraberindeki protokol üyelerinin stantları dolaşması, sanatçı Rıdvan Tekbaş konseri,  Rengi Hakkâri sanat topluluğu dans gösterisi, Aydın Aydın konseri ile son buldu.

Festivale İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Vali Yardımcıları, Mustafa Emre Kılıç, Mustafa Berat Kasımoğlu, Cumhuriyete Başsavcısı Bayram Örenci, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttaip Özbek, Kadı Kolları Başkanı Münavver Ertuş, 

Ak Parti eski İl Başkanı Nurettin Fırat, Yazar Yaşar İçen, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, İl Kültür Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, AFAD Müdürü Resul Karadeniz,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, Kosgeb Müdürü Cihat Gür, dernek başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hakkarihabertv.com


  

 

Bu haber toplam 4873 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim