• BIST 10055.98
  • Altın 2426.754
  • Dolar 32.2243
  • Euro 34.7798
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

Hakkari AKP'nin 4. olağan kongresi

Hakkari AKP'nin 4. olağan kongresi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari İl Başkanlığı 4. Olağan Genel Kongresi, Bakanlar Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz ve Mehdi Eker'in katılımıyla gerçekleşti.

Haber: FEYZULLAH TAŞ - ÇETİN ALPSAR - FEYZULLAH AKSU 
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kepenk kapatmakla bir yere varılamayacağını belirterek, yapılanın yöre halkına zulüm olduğunu söyledi. Kürtçe, "Ben de Mardinliyim" diyen Şimşek, “Medeniyetler ve alimler şehri Hakkari’ye gelmekten mutluluk duydum. Dağları ve derin vadileri, insanları ile güzel bir Hakkari var. Buranın huzura ihtiyacı var. Burada huzur olsa dünyada cennetten bir yer olur.

a-3.jpg

Bakın ben de Kürt'üm. AK Parti bu bölge için ne gerekiyorsa yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. 2002’den önce eğitim, sağlık ve ulaşım konusunda büyük eksiklikler vardı. Hükümet bu eksikliklerin giderilmesi için son yıllarda büyük çabalar sarf etmektedir. Ancak buranın gelişmesini istemeyenler, buna engel olmaya çalışanlar var. Bunun istismarını yapıyorlar. Biz bu yöreye hizmet getirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Buraya geldik diye esnafa zorla kepenk kapattırdılar. Bu kendi halkına zulümdür.

Bugün arkadaşlarının ekmeğine mani oldular. Bunlar özgürlük derdinde değiller. Bunlarda eğer ileri demokrasi anlayışı olsaydı bunu yapmazlardı, halkın arasına nifak sokmazlardı. Bunların artık bu faşizan tutumlarından vazgeçmeleri gerekir. Şunu belirtmek istiyorum ki, bunu yapmakla bir yere varamayacaklar. Onları biz yeneceğiz. Bunlar kendi halkı ve kendi dinlerine zulüm yapıyorlar. Buranın sıkıntıları, bizim sıkıntılarımızdır. 90’lı yıllarda yapılan hataları halen bize mal ediyorlar. Ancak o hatalar bizim değil ve olmasına da artık izin vermeyeceğiz. O zamanlarda kan ve gözyaşı vardı. Artık bunlar olmayacak. Köyleri boşaltılanlara hükümetimiz terör tazminatı olarak 2,5 katrilyon terör tazminatı ödemiştir” dedi.

"KİMLİKLER BİZİM BAŞ TACIMIZDIR"
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, “Bütün diller bizim olduğu gibi kimlikler de baş tacımızdır” dedi. AK Parti’nin bir bölgeyi veya herhangi bir kitleyi temsil eden bir parti olmadığının altını çizen Yılmaz, “Biz herkesin, Türkiye’nin partisiyiz. Bütün bu farklılıkların içinde tek bir milletiz. Millet bütün bunları kucaklayandır. Kimlik siyaseti yapmayın. Bunun üzerinden siyaset yapanlar var. Ancak bu da bir yere kadardır. Gerekçesi ne olursa hiç kimsenin kimseye baskı yapmaya hakkı yoktur. Geçmişte devlet de bunu yaptı.

Devlet değişti ancak bazı insanlar halen bunun farkında değil, devleti eleştiriyorlar. Bazı kafalar ise devletin değişmesine rağmen bunu görmüyor, devletin yapmış olduğu hizmetleri görmezlikten geliyor. Hakkari’yi artık kalkınmış bir il olarak görmek istiyoruz. Bunun için de yatırımlar yapıyoruz. Dilimli Barajı, Yüksekova Havaalanı bunlardan sadece birkaç tanesidir. Buna benzer birçok hizmetimiz devam ediyor. Her ne kadar birileri şantiyelere saldırsa da, hizmetleri engellese de hizmetlerimiz devam edecek. Bunlar halka ve geleceğe saldırıyorlar. Bakın Yüksekova ilçesindeki havaalanı inşaatını durdurmak için bildiri dağıtmışlar. Bunları yapmakla bir yere varamayacaklardır. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim buralara yapacağımız hizmetleri engelleyemeyeceklerdir” şeklinde konuştu.

"BEN DE KÜRDÜM"
Son olarak bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise konuşmasına Kürtçe olarak başladı. Selamlama konuşmasını Kürtçe yapan Eker, “Hepiniz hoş geldiniz.

İnşallah bu kongremiz barışa ve özgürlüğe vesile olur” dedi.
Bakan Eker, Kürt sorunu başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanda hükümetin yeni projelerinin olduğunu belirterek, “Ben de Kürt'üm, Diyarbakırlıyım. Partimiz herkese eşit mesafede yaklaşıyor. Geçmişte yapılan hataları biz düzeltiyoruz. Yaraları biz sarıyoruz. Geçmişte olanlara artık izin vermeyeceğiz. Bakın bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş olur. Bir insanı yaşatan, bütün insanlığı yaşatmış olur” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından bakanlar salondan ayrıldı. Vali Orhan Alimoğlu’nu makamında ziyaret eden bakanlar, daha sonra öğle yemeği için bir otele geçti.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde Av. Abdulmecit Tarhan yeniden AKP Parti İl Başkanı seçildi.
 

Bu haber toplam 5692 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Milletvekili Bartın 'dan Başkan Akış’a ziyaret03 Mayıs 2024 Cuma 16:31
  • CHP ve Hakkari03 Mayıs 2024 Cuma 14:38
  • İsrail ile ticaret tamamen durdu.03 Mayıs 2024 Cuma 10:55
  • Başkan Kaya'dan "1 Mayıs mesajı"01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:20
  • Deva Partisi il başkanı Piruzbeyoğlu istifa etti30 Nisan 2024 Salı 19:53
  • AK Parti seçim sonuçlarını değerlendirdi27 Nisan 2024 Cumartesi 09:38
  • HGC’den Başkan Akış’a hayırlı olsun ziyareti26 Nisan 2024 Cuma 15:48
  • Çok kıymetli Hakkari halkımız!24 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
  • Hakkari Barosundan Eş Başkanlara ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 15:28
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim