• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari ASKF Filistin'deki katliamı kınadı

Hakkari ASKF Filistin'deki katliamı kınadı
Hakkari Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) organizatörlüğünde İsrail'i kanamak amacıyla “Soykırıma hayır, “Filistin’e destek Siyonizm’e lanet” adı altında basın açıklaması yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde yağmurun altında düzenlenen basın açıklamasına, AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Hakkari Hak ve Dayanışma (HAK-DA) Platformu Sözcüsü Nihat Gür, Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er, ASKF Genel Sekreteri ve Güreş İl Temsilcisi Sefer Özatak, İHH Başkanı Orhan Temel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım,  bazı kurum amirleri ile sporcular katıldı.

“Filistin’e destek Siyonizm’e lanet” adı altında düzenlenen ve kadın ve çocuklarda ellerine aldıkları “İnsanlık ölüyor dünya seyrediyor, Siyonist İsrail Filistin’de defol, Filistin halkı yalnız değildir” pankartlarla mitinge destek verdiler.

 Burada basın açıklamasını okuyan ASKF Başkanı Erol Hanligil, İsrail işgal güçlerinin yıllardır yapmış olduğu saldırılar sonucu binlerce Filistinli kardeşimiz ne yazık ki şehit edildi, çok sayıda Filistinli yaralandı ve sakat bırakıldı.

Binlerce Filistinlinin yaşama hakkı elinden alındı, evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde gasp edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle binlerce Filistinli kardeşimiz kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyor dedi.
  Hanligil," 1948’den itibaren planlı yayılma faaliyetleriyle, İsrail Vahşeti yavaş yavaş bir kanser hücresi gibi yayıldı. İsrail vahşeti Nablus’ta ve Gazze’de çok sayıda katliam gerçekleştirdi.

1948’den itibaren planlı yayılma faaliyetleriyle, İsrail Vahşeti yavaş yavaş bir kanser hücresi gibi yayıldı. İsrail vahşeti Nablus’ta ve Gazze’de çok sayıda katliam gerçekleştirdi. Yıllardan beri toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler,  İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye vahşetini gün be gün artırmaya devam ediyor.

img-9967.JPG

İsrail saldırıları dur durak bilmeden artıyor, masum Filistin halkının imhası, aşama aşama devam ediyor. Gazze’de su, elektrik, temel tüketim maddelerine ulaşılamıyor, gelen insani yardımlarına İsrail tarafından izin verilmiyor, 2 milyon Filistin halkının ölüme terk ediliyor ve dünya emperyalist ülkeleri bu vahşeti sadece izliyor.

İsrail, Birleşmiş Milletlerin aldığı hiçbir kararı uygulamıyor ve pervasız şekilde aynı zulüm faaliyetlerini sürdürüyor, Kurulduğu günden bir zulüm ülkesi oldu ve olmaya devam ediyor. İslam Coğrafyasının ortasında Müslüman Alemin ilk kıblesinde bu kadar pervasızca zulüm asla kabul edilmez. Savaşın bile kuralları vardır. Hastaneleri vurmazsın, kadın ve çocukları öldürmezsin.

Fakat İsrail her dönem,  insani değerlerden bile yoksun ve zalim bir ülke olduğunu göstermiştir. Bugün, İsrail’in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan mazlum Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanıdır. Bizler biliyoruz ki haksızlıklara karşında susan dilsiz şeytandır.

img-9973.JPG

 İşte bugün burada Hakkâri spor camiası olarak, Hakkari’deki tüm paydaşlarımız ile birlikte Filistin’de yaşanan vahşeti bir nebze de olsa duyurmak için buradayız.

Hakkâri halkı ve gençliği bugüne kadar hiçbir haksızlığa sessiz kalmamıştır ve kalmayacaktır. İsrail’in düzenlediği hastane saldırısında da yüzlerce hasta, çoluk çocuk, sağlık personeli hayatını kaybetti. Savaş suçu işleyen İsrail artık durdurulmalıdır. İsrail Siyonist yönetimi vahşetini daha da arttırarak, yasak olan kimyasal kitle imha silahlarını kullanıyor. Ve bu vahşete maalesef emperyalist ülkeler  sessiz kalmaktadır.

img-9974.JPG

Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına, saldırılarına  ve yaşanan vahşete karşı çıkıyoruz. Son olarak Biliyoruz ki zulüm ile abad olunmaz. Zalimlerin zulmü nihayetinde ve muhakkak kendilerini alaşağı edecektir" dedi. Haber: Feyzullah Taş

img-9976.JPG
 

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim