• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari balının artık tadı kaçmayacak!

Hakkari balının artık tadı kaçmayacak!
Meşhur Hakkari balı artık teneke kutularda değil, ahşap kutularda tüketicilere sunulacak.

ŞERMİN SOYDAN’IN ÖZEL HABERİ

Hakkari Cilo Doğa Derneği'nin hazırladığı projenin onanmasından sonra kurulan atölyelerde ahşap yapma eğitimi veriliyor. Amacın tenekelerde bozulan balın doğallığını korumak olduğu belirtiliyor.  Kurulduğu günden bu yana Bölge'de çok sayıda doğa etkinliğine ve doğanın korunması bilincinin geliştirilmesine öncülük eden Hakkari Cilo Doğa Derneği, bir ilke daha imza attı.

 

Dernek, dünya çapında tanınan Hakkari balının metal kutulardan çıkarıp daha doğal bir şekilde tüketiciye sunulması için hazırlanan bir projeyi, Sosyal Destek Formu'na (SODES) sundu. Projenin 15 Aralık 2010'da onaylanmasıyla 6 büyük doğrama makinesi ve 4 küçük el makinesiyle atölye kuruldu. 15 Mart'tan itibaren de 20 işsiz yurttaşa günde 3 saat ahşap kutu yapma eğitimi veriliyor. Eğitimler 15 Haziran'a kadar devam edecek.

Amaç doğallığını korumak

Proje Koordinatör Öznur Yurtsever, bu eğitimlerle Hakkari balının tüketiciye sunulurken doğallığını korumasını amaçladıklarını belirtti. Yurtsever, eğitim verdikleri öğrencilere aylık 300 TL de ücret verdiklerini dile getirerek, "Bildiğiniz gibi Hakkari balı Türkiye ve dünya çapında tanınan ve sevilen bir baldır. Ancak teneke kutularda paketlenmesi ve tüketiciye sunulması esnasında bazı sıkıntılar çıkabiliyor. Bizler de Doğa Derneği olarak bu işi en doğal yoldan yapmak için içinde hiç kimyasal bulunmayan ahşap kutularda bu balı servis ve pazarlamayı düşündük ve bu konuda projemizi yetkililere sunduk. Projemiz onaylandı ve Bulak Mahallesi'nde bir yer tuttuk. Buradaki niyetimiz bu 20 arkadaşımıza aldıkları eğitimle bir sanat öğrenerek, evlerine bir ekmek götürmelerine yardımcı olmaktır. Bu projenin onaylanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Proje kapsamında ürünlerin tamamının 15 Haziran'dan sonra tanıtım amaçlı sergileneceği belirtilirken, eğitimlerin ardından atölyede 10 kişinin istihdam edileceği belirtildi.

 ahsap-kutu-tasarimi-2.jpg

 

ahsap-kutu-tasarimi-1.jpg

 

 

ahsap-kutu-tasarimi-3.jpg

 

ahsap-kutu-tasarimi-4.jpg

 

Bu haber toplam 3429 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim