• BIST 10053.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari BDP İL Örgütü operasyonları kınadı

Hakkari BDP İL Örgütü operasyonları kınadı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Örgütü parti üzerindeki baskı ve operasyonları düzenlediği bir basın açıklamasıyla kınadı.

BDP Yöneticisi Sait Gezer, Ak parti hükümetine çağrıda bulundu Açıklamada,"Biran önce bu saldırgan ve şizofren tavırlarınızdan vazgeçin aksi taktir de Kürt halkının görkemli ve heybetli direnişi ile karşı karşıya kalır ve sonuçlarına da katlanırsınız, sözün bitiği yerdeyiz" dedi.

 Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasına BDP İl Başkanı M. Sıddık Yıldırım ve bazı partililer katıldı. Basın açıklamasını okuyan BDP İl Yöneticisi Sait Gezer, AKP'nin başta Kürt halkı olmak üzere bütün ülkeyi çıkmazlara sokmakta, hükümetin yıllardır Kürt halkının siyasetçileri üzerinde yaratmak istediği korku, baskı, yıldırma politikaları her geçen gün daha da artmakta ve artmakla beraber barışın temsilcilerini tutuklama furyalarıyla barışa olan özlem ve inançlarını yitirmekte olduğunu söyledi. Bu yitip giden barış özlemi ve barışa duyulan güven AKP hükümeti tarafından istismar edildiğini ifade eden Gezer, son iki gündür BDP siyasetçilerine ve halkın temsilcileri olan belediye başkanlarına yönelik şuursuz saldırılar gözaltı ve tutuklamalar başta Kürt halkı olmak üzere bütün Türkiye'yi üzmekte ve çıkmazlara sokmaktadır dedi.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

AKP Hükümetinin bununla da yetinmeyip mazlum ve ezilmiş halkların vekilleri olan Sayın Leyla Zana ve diğer temsilcileri olan vekillerin evlerini bile orantısız güç ve keyfi nedenlerden dolayı arattığını ifade eden Gezer,"Bizler mazlum halklar olarak hükümetin bu keyfi uygulamalarını kınıyor ve bu mazlum halkın oylarına ve seslerine bir nebzede olsa kulak verilmesini istiyoruz. Kısa ve öz olarak AKP hükümetine çağrımız budur bir an önce bu saldırgan ve şizofren tavırlarınızdan vazgeçin aksi taktir de Kürt halkının görkemli ve heybetli direnişi ile karşı karşıya kalır ve sonuçlarına da katlanırsınız sözün bitiği yerdeyiz" şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardında kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

 

Bu haber toplam 3630 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim