• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

HAKKARİ BDP TACİZ OLAYINI KINADI

HAKKARİ BDP TACİZ OLAYINI KINADI
Demokrasi ve Barış Partisi (BDP) Kadın Meclisi gözaltında bulunan partili bayanlara yapılan sözlü ve fiili tacizi düzenledikleri bir yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

 Hakkarihabertv.com

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanan kalabalık ellerindeki pankartlarla basın açıklamasının yapılacağı belediye başkanlığı önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Hakkari BDP Milletvekili Av. Hamit Geylani, BDP Parti Meclis Üyesi Salih Yıldız, Hakkari  Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, ilçelerde gelen partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir açıklama yapan BDP Kadın Meclisi adına bir açıklama yapan Mehtap Daştandemirer, bir süre önce hiçbir dayanak olmadan gözaltına alınan arkadaşlarımıza emniyette ağır psikoloji altında bırakılmakta olduklarını söyledi.

 

 Daştandemirel,” Alkolü oldukları belirtilen polislerce gözaltındaki kadın arkadaşlarımıza sözlü ve fiziki taciz yapılmaktadır. Hakkari Valiliği ve emniyet müdürlüğü adeta arkadaşlarımızdan intikam almaktadır. Gözaltı süreleri keyfi olarak uzatılmakta dosyalarında gizlilik var denilerek avukat görüşleri engellenmek istenmektedir. Hakkari halkı taciz ve baskılarla sindirilmek istenmektedir. Gözaltına alınan 10 arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Baskılar asla bizi mücadelemizden geri çeviremeyecektir” dedi.

 BDP Parti Meclis Üyesi Salih Yıldız ise 3 milyon oya sahip olan BDP'ye yapılanların iki yüzlülük olduğunu belirtti. Yıldız,” Başbakan Erdoğan daha önce bir açıklama yaparak Gazze Hamas terör örgütü değildir demişti. Peki 3 milyon oy alan bizim Barış ve Demokrasi Partimiz nasıl oluyor da terör örgütü olarak lanse ediliyor” şeklinde konuştu.

 

 Yürüyüş esnasında olası olaylara karşı esnaflar da kepenklerini kapatarak yürüyüşün olaysız sone ermesiyle birlikte işyerlerini yeniden açtılar.

 

Bu haber toplam 2780 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim