Hakkari belediyesi denetimlerini sıklaştırdı

Hakkari belediyesi denetimlerini sıklaştırdı
Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı gıda kontrol birimi ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim ekipler esnaflara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Kentte bulunan zincir marketleri ve cafeleri denetimden geçiren ekipler etiket, ambalaj kontrolleri ve kasa fiyatının uyuşmaması gibi konulara bakıldı. İş yeri denetimlerinde, kullanılan ve tüketime sunulan ürünlerin gramajları ve fiyatları gibi konular da dikkate alındı.

Denetimlerde eksikleri bulunan işletmelere gerekli uyarıları yapan belediye ekipleri, mevzuata uyulmadığı durumlarda yasal işlem uygulanacağını hatırlattı.

Cafeleri de denetleyen ekipler “İşyerlerinde yaşı küçük çocukların bulunup bulunmadığını, iş yeri açma ruhsatlarının olup – olmadığını denetledi.

Ayrıca işyerleri ortamlarının sağlıklı mı değil mi temizlikleri kontrol eden ekipler, yaşı küçük çocukların internet cafelere giremeyeceği, okul saatlerinde okul kıyafetli öğrencilerin de internet cafeye girmesinin yasak olduğu tekrar hatırlatıldı. Bu hususlara, uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı iş yeri sahiplerine bildirildi. Haber: Feyzullah Taş

belediye-denetim-2-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.