• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari belediyesi gazetecileri unutmadı

Hakkari belediyesi gazetecileri unutmadı
Hakkari Belediyesi Eş Başkanları, '10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle Hakkari'de görev yapın basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Bir kahvaltı Salonu’nda gerçekleştirilen kahvaltıya, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye  Eş Başkanları  Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları Derya Çiftçi, Behçet Kanat, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari il Eş Başkanları Rahmi Temel, Nesibe Gümüşlü ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Hakkari Belediye Eş  Başkanı Dilek Hatipoğlu, Hakkari'de zor şartlarda görev yapan gazeteciler başta olmak üzere çalışan tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutladıklarını söyledi.

Gazetecilerin zaman kavramı gözetmeksizin günün her saatinde haber yapmak ve kamu hizmeti vermek için çaba gösterdiğini belirten Hatipoğlu, “Bugün 10 Ocak gazeteciler günü. Fakat genel tabloya baktığımızda hem tüm halklara, hem de basına yönelik maalesef istenmeyen  saldırılar var.

İşte bu gözaltlılarla, tutuklamalarla, saldırılarla gerçekleşiyor. Bizler bunları tasvip etmiyoruz. Çünkü amaç eğer birbirimizi geliştirmek, birbirimize saygı göstermek ise bu yaşamın her alanında gerçekleşmelidir. Başta basın olmak üzere tüm halklar için bu olsun diyoruz. Tabloya baktığımızda dünya bir kaos içerisinde.

Her yerde bir saldırı var, her yerde birbirlerini yok etme çabasıyla bir yerlere tutunma içerisindeler. Bizler istiyoruz ki, tüm dünyada dostluk, kardeşlik, barış yaşansın. Bunları da bizlere ve tüm dünyaya yansıtacak olan basın emekçileridir. Bu vesileyle bugün bir araya geldik. Tüm basın camiasının çalışan gazeteciler gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler' gününü kutlayan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise,"Dünya Çalışan Gazeteciler' gününü bu sene maalesef buruk kutluyoruz.

dünyanın neresinde olursa olsun kendini kalemiyle ifade eden ve toplumu kalemiyle deforme eden gazetecilere yönelik anti demokratik uygulamaları, saldırıları bizim hoş karşılamamız mümkün değildir. Özellikle 3 gün önce Paris’in göbeğinde mizah dergisi Charlie Hebdo çizerlerine dönük saldırıyı buradan bir kez daha lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum.

Burada yaşayan herkesin, Hakkari’de yaşayan herkesin bu katliamı kınadığını ifade etmek istiyoruz ve bir daha gazetecilerin kelamıyla kendini ifade eden ve topumu enforme etmeye çalışanların  hedef seçilmemesi, hedef tahtasına konulmaması umuduyla sizlerin bu gününüzü tekrar kutluyorum" dedi.

 Zozani, yarın yapılacak olan HDP 'nin Hakkari il Başkanlığı kongresine HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağın katılacağını belirterek, "Tüm Hakkari halkını Genel Başkanı karşılamaya ve kongreye katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Hakkari'de görev yapan gazeteciler adına konuşan gazeteci Feyzullah Taş ise, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler gününde kendilerini unutmayan Hakkari Belediye Eş Başkanlarına, HDP  Milletvekili, DBP ve HDP il yöneticilerine teşekkür etti.

Yapılan kahvaltı ve konuşmaların ardından gazeteciler Milletvekili, Belediye Eş Başkanları ve DBP'li yöneticilerle hatıra resim çekti. HDP' Hakkari Milletvekili Adil Zozani, bir gazetecinin elindeki fotoğraf makinesini alarak, 'Bugün sizin gününüz. Bu kez de ben sizi çekeyim' diyerek gazetecilerin toplu resimlerini çekti. (İHA)

normal.20150110115333.jpg

normal-2.20150110115752.jpg

normal-3.20150110115801.jpg

Bu haber toplam 3904 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim