• BIST 10266.23
  • Altın 2455.956
  • Dolar 32.2671
  • Euro 34.8065
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari belediyesi (TİS) imzaladı

Hakkari belediyesi (TİS) imzaladı
Hakkari Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 91 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Hakkâri Belediyesinde, Belediye İş sendikasına bağlı çalışan toplam 91 kadrolu işçiyi kapsayan 2 yıllık sözleşmenin imza törenine Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ile Belediye İş Van Şubesi Başkanı Emin Yeşilova ve Hakkari İş yeri temsilcileri  katıldı.

 Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Emin Yeşilova  eş başkanlarının emekten, emekçiden yana olduğunu belirtti. Eş başkanlarının çok yoğun bir çalışma programı beklediğini belirten Yeşilova,”Yaptığımız bu sözleşme umarım bütün işçi arkadaşlarımızda   moral motivasyon yaratır.

Önümüzdeki dönemde tüm arkadaşlarımızla birlikte Sayın eş başkanlara çalışmaları sırasında her türlü desteği vermeye hazırız. Yaptığımız bu sözleşmenin hayırlı olmasını diler, sayın başkanlarımızın ve tüm işçi arkadaşlarımızın bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim " dedi.

 Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ise gönül isterdi ki daha iyi bir sözleşme yapalı fakat Hakkari Belediyesinin bütçesi ne yazık ki buna müsait olmadığını ifade ederek,”İşçi arkadaşlarımızın emeklerinin hakkı  kutsaldır ve bu hiçbir ücretle ödenemez. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha iyi bir sözleşme yaparız. Tüm arkadaşlara hayırlı olsun “ şeklinde konuştu.

 Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi’de kendilerini çok yoğun bir çalışma program beklediğini ifade ederek, tüm işçi arkadaşların bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada daha büyük bir fedakarlık ve sorumluluk bilinci ile çalışmasını bekliyoruz. Bu kentin geleceği için, bu kentte  yaşayan herkesin rahatı için alın teri döken arkadaşımıza hayırlı olsun dedi.

SÖZLEŞMEDE NELER YER ALIYOR

Hakkari  Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 91 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesinde,” 1 Mayıs 2014 ile 30 Nisan 2016 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi'ne göre, işçilere  birinci yıl için yüzde 3, ikinci yıl içinse yüzde 8 zam yapıldı.

Taban ücret 87 lira olarak belirlenirken, son dönemlerdeki, 8 Mart Dünya Kadınlar günü’ 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle mücadele günü ücretli izinli tatil olması ayrıca, aile içi şiddet tespit edildiği taktirde, şiddet uygulayan işçinin maaşının yarısı şiddete maruz kalan eşine ödenecektir.

Yine kadın potansiyeli engelleyen her türlü tutum ve davranış, fiziksel, ekonomik, şiddet, taciz, tecavüz, dayak, hakaret, çok eşlilik ve benzeri tutumlar sergileyenlere önce ihtar sonra da 1, 2 yevmiye kesimi ve işten çıkış gibi disiplin cezaları yer aldığı belirtildi.” Hakkarihabertv.com

belediye-11.jpg

Bu haber toplam 3689 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim