• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

HAKKARİ DBP BASKILARI KINADI

HAKKARİ DBP BASKILARI KINADI
(BDP) İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Türkiye de tüm antidemokratik seçim yasalarına rağmen 29 Mart yerel seçimlerinde bölgede çok büyük bir üstünlük sağlayan partilerine yönelik baskı ve tutuklamaları

 Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde bir basın açıklaması yapan Mehmet Sıddık Akış, halkımızın yasal yollarla kendini ifade etmesini hazım edemeyen AKP hükümetinin 14 Nisanda hiçbir yasal gerekçe göstermeden hukuk dışı bir uygulama ile partilerinin Genel Başkan Yardımcıları, Genel Merkez Yetkilileri ve birçok çalışanlarının da içerisinde yer aldığı 200 e yakın arkadaşlarının gözaltına alındığını ve çoğunun ise tutuklandığını söyledi.

 

 Akış,"  En son olarak partimiz anayasa mahkemesi kararı ile kapatılmış, aralarında Eş Genel Başkanımız Sayın Ahmet Türk halkımızın iradesi ile milletvekili olarak seçilen Aysel  Tuğluk ile 37 partiliye siyasi yasak getirilmiştir. Millet vekillerimizin parlamentodan çekilme kararının ardından Kürt sorununun demokratik yollarla mecliste çözümü için Barış ve Demokrasi Partisi çatısı altında yeniden mecliste kalma kararının alınmasının sonrasında;  KCK meclisi Türkiye çalışmalarında yer aldıkları gerekçesi ile 9 u Belediye Başkanı 100 e yakın genel merkez ve parti çalışanlarımız hukuksuz bir biçimde gözaltına alınmışlardır.  AKP hükümetinin başında bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Cumhur Başkanı Sayın Abdullah Gül yaptıkları her açıklamalarında partimizi ve halkımızı hedef göstermeleri ve en son olar akta Bülent Arınç ın Eş Genel Başkanımız Sayın Emine Ayna için yaptığı üslupsuz ve ahlak kuralları ile bağdaşmayan açıklaması sonrasında partimiz ve halkımıza karşı pervasızca saldırılar başlatılmasına neden olmuştur. Uzun bir zamandan bu yana kamuoyunun gündeminden düşmeyen ve AKP hükümeti tarafından dinlendirilen içi boş açılım paketinden DTP yi kapatma, Kürt halkının iradesi ile seçilmiş Belediye Başkanları ve Legal alanda siyaset yapmaya çalışanlar ile bir bütün olarak Kürt halkının tavsiyesi ve siyaset dışı bırakılması hedeflenmiş ve gerçekleştirilmiştir.  AKP hükümeti şunu çok iyi bilmelidir ki Kürt halkı tüm anti demokratik saldırılara rağmen yasal yollarla mücadelesini sürdürmekte ısrar etmiştir. Ancak bir halka legal alanları kapatırsanız, halkın iradesi ile seçilmiş milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, Genel Merkez ve çalışanlarını siyaset dışı bırakırsanız Kürt sorununun çözümünde muhatap olarak elini tutacak kişi bulamayacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Bilinmelidir ki Kürt halkı alternatifsiz değildir. Kürtleri ile galize ederek siyaset dışına atmanın Türkiye de yaşayan halkların yararına olmadığı bilinmeli ve bu konuda AKP hükümeti aklını başına almalıdır. Sonuç olarak Kürt halkına karşı başlatılan tüm antidemokratik uygulamalara karşı halkımızı ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu. Basın açıklamasına Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ile çok sayıda partili katıldı. Partililer yer yer Kürtler susmadı susmayacak, baskılar bizi yıldıramaz şeklinde slogan attılar. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

Bu haber toplam 2703 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim