• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari DBP kongre hazırlığında

Hakkari DBP kongre hazırlığında
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il örgütü, kongre çalışmaları hazırlıklarına başladıklarını oluşturulan Kongre Komisyonu tarafından düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.

DBP Hakkari il örgütü, kongre çalışmaları hazırlıklarına başladı. Kongre hazırlık çalışmalarını yürütecek bir komisyon oluşturulurken, oluşturulan komisyon DBP il binasında düzenlenen basın toplantısıyla, kongre çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Yüksekova eski Belediye Başkanı ve DBP Genel Merkez çalışanı Salih Yıldız, DBP PM üyesi Şehabettin Sırma, DBP Kadın Meclisi üyeleri Sinem Duman, Zeynep Kaya, DBP yöneticileri Sait Çelebioğlu, Selahattin Sayan, Metin Besî tarafından oluşturulan kongre komisyonda yer aldı.

“KONGREYE, HALK TOPLANTILARI VE KONFERANS SONRASI GİDİLECEK”

Komisyon adına konuşan DBP PM üyesi Şehabettin Sırma, Ortadoğu ve Türkiye’de önemli gelişmelerin meydana geldiği bir zaman diliminde DBP’nin köklü siyasi geçmişinden güç alarak demokratikleşme halkasında önemli bir mihenk taşı olacağını söyledi.

Sırma, kongre hazırlık çalışmalarını halk toplantıları, konferans ve kongre olarak üç ayak şeklinde yürüteceklerini ifade ederek,”Halk toplantıları ile DBP’nin misyon ve görevini, konferans ile Hakkari bölgesinde ekonomik, siyasi, toplumsal sorunlarının tartışılarak kongrenin güçlü geçmesini hedefliyoruz. Konferans yüzde 60’ının düzenlenecek halk toplantılarından seçilecek delegasyon ile, yüzde 40’ının ise siyasi parti, meslek ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşacak. 170 ile 200 delege ile konferansa gideceğiz” dedi. 

 “KONGRE SÜRECİNE DESTEK ÇAĞRISI”

Yüksekova eski Belediye Başkanı ve DBP Genel Merkez çalışanı Salih Yıldız ise kongrelerinin güçlü geçebilmesi ve demokratik bir zeminin oluşturulması için emek vermek isteyen tüm yurttaşlara kongre hazırlık sürecine katılım çağrısında bulundu.

Yıldız;”DBP’nin misyonu çerçevesinde herhangi bir koltuk vaat etmeyen bir çalışma yürüttüklerini bu nedenle yönetimlerinde yer alacak olanların akademik ve örgütlenme çalışmaları dışında herhangi bir pozisyonumuz almayacaktır. Kongre hazırlık komisyonu, çalışmalarının gidişatına ilişkin kamuoyunu bilgilendirecek. En geç ekim ayında kongreyi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 4049 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim