Hakkari‘de Gelecek İçin Eğitimde El Ele

Hakkari‘de Gelecek İçin Eğitimde El Ele

Kaynak:Esra ÖZATAK

Hakkâri’de, “Eğitime Destek Platformu” aralık ayı, il koordinasyon toplantısı, platformun İl Başkanı Ramazan Özdemir başkanlığında Hakkâri Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya paydaş kurumlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile okul ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda, kentte yürütülen eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi, öğrencilere yönelik sosyal ve akademik projelerin artırılması ve eğitimde kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, “Eğitim toplumun ortak meselesidir,” vurgusu öne çıktı. Eğitimin yalnızca okul binalarıyla sınırlı olmadığına dikkat çekilerek, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesinin de büyük önem taşıdığı ifade edildi. Bu süreçte sivil toplum kuruluşları, eğitim gönüllüleri ve yerel yönetimlerin katkılarının çok kıymetli olduğu belirtildi.

Eğitime Destek Platformu İl Başkanı Ramazan Özdemir, bu tür aylık toplantıların, eğitimde sürdürülebilir iş birlikleri kurulmasına zemin hazırladığını belirterek sosyal sorumluluk projeleri, öğrenci destek programları ve akademik gelişimi güçlendiren çalışmalarla daha güçlü bir eğitim yapısının oluşturulabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.