Hakkari Dem Parti, Akış’a verilen 19 yıl 6 ay hapis cezası hukuki değil

Hakkari Dem Parti, Akış’a verilen 19 yıl 6 ay hapis cezası hukuki değil

Kaynak:Hakkarihabertv.com

Dem Parti Hakkari İl Örgütü Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Hakkâri Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında verilen 19 yıl 6 ay hapis cezası hukuki değil, siyasidir. Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz denildi.

DEM Parti Hakkari İl Örgütü, kayyum ataması ve verilen ağır cezaların halkın iradesine müdahale olduğunu belirterek, kararların siyasi olduğunu ve mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.

DEM Parti Hakkari İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada Belediye Eş Başkanı Viyan Tekçe, 3 Haziran 2024 tarihinde halkın demokratik iradesine açık bir müdahale gerçekleştirildiğini belirterek, belediyeye kayyum atandığını ve halkın oylarıyla seçilen Eş Başkan M. Sıddık Akış’ın hukuksuz şekilde gözaltına alınıp tutuklandığını ifade etti.

Tekçe, Akış’a verilen 19 yıllık ağır cezanın yalnızca bir kişiyi değil, halkın seçme ve seçilme hakkını, demokratik değerleri ve toplumsal iradeyi hedef aldığını söyledi. Haber: Perihan Önal

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.