• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari dünya kupasında

Hakkari dünya kupasında
Dünya Rafting Federasyonu, Türkiye Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Rafting Federasyonunun ortaklığında düzenlenen "Grand Prix Of Turkey World Raftin" Rafting Dünya Kupası Türkiye Şampiyonası Yozgat ili Çekerek ilçesinde yapıldı.

Yapılan Rafting şampiyonasına İtalya, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan ve Kırgızistan gibi dünyanın bir çok ülkesi ile birlikte Türkiye'nin bir çok ilinden spor kulüpleri ve rafting takımları katıldı. 

Üç gün süren müsabakada göz dolduran İtalya diğer takımlara karşı üstünlük sağlarken genel olarak çetin mücadele Türk takımları ve İtalyan takımları arasında geçti.

Müsabakanın başından sonuna kadar ilk beşten hiç düşmeyen Hakkari takımları bütün kategorilerde genel olarak başarılı bir mücadele yürüttüler.

Açık yaş kadın, Açık yaş erkek, U19 kadın, U19 erkek ve Mix(karma) kategorilerinde üç ayrı aşamalı parkurlarda müsabaka sürdü. Sprint RX, Slalom ve Nehir inişi kategorilerinde kıyasıya mücadele eden takımlar büyük bir heyecanla derece almaya çalıştılar.

HAKKARİ DÜNYA KUPASINDA
Yozgat'ın Çekerek ilçesinde yapılan Rafting Dünya Kupasına ilimizi temsilen Hakkari Cilo Rafting, Çukurca Zap Rafting ve Hakkari Doğa Rafting takımlarımız katıldı. Müsabakanın başından itibaren üstün bir mücadele gösteren Hakkarili sporcularımız başarılı bir performans ile Dünya ikincisi olarak Hakkari'ye döndüler.

Tarihte ilk defa uluslararası Rafting müsabakasına katılan sporcularımız diğer ülke ve takımlarla yakın dostluklar kurarak yeni tecrübeler ile geleceğin milli sporcuları olma yolunda deneyim kazandılar.

Hakkari Doğa Sporları Kulübü Rafting Takımı Mix kategorisinde genel klasmanda Dünya üçüncüsü olurken Cilo Rafting Takımı ve Zap Rafting Takımı farklı kategorilerde dördüncü ve beşinci olarak müsabakayı noktaladılar. 

Yozgat valisi Hakkâri sporcuları ile yakından ilgilenirken Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ise Rafting alanında Hakkari de yaptığımız çalışmalarının meyvelerini burada toplamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Cilo Rsfting Kulübü başkanı ve antrenörü Hacı Tansu müsabaka ile ilgili bilgi vererek. Hakkari olarak böylesine geniş katılımlı bir doğa sporu müsabakasında bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Tansu, biz Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak 2018 yılında sportif anlamda ilk kez rafting sporunu Hakkari'ye getirdik. Yetiştirdiğimiz sporcularımız ve vesilemiz ile açılan kulüplerin ilimizi temsilen Dünya arenasında başarı elde etmeleri bize eşsiz bir mutluluk veriyor.

Spora ve sanata üstün yetenekleri olan gençlerimizin ve çocuklarımızın sadece dokunulmaya ihtiyacı var. Bizlerde bunu yaptık ve başardık. Bundan sonraki süreçte daha büyük şampiyonalarda belinde olimpiyatlarda çocuklarımız illerini ve Türkiye'yi temsil edecekler dedi.

Derece alan Doğa sporları kulübü sporcusu Furkan Tekçe dünya kupası müsabakasında bulunmaktan heyecan duyduğunu söyleyerek  bu alanda ilimizi temsil etmeye. Devam edeceğini söyledi.

Hakkari Cilo Rafting takımı sporcusu Cömert Beril ise Dünya kupası gibi bir müsabaka da Hakkari'yi temsil etmek büyük bir gurur ve mutluluktur dedi.

Rafting Dünya kupası müsabakası kupa ve madalya töreni ile son bulurken sporcular finalde halaylarla kutlama yaptılar. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim