• BIST 10045.74
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

Hakkari ekibi yaraları sarmaya devam ediyor

Hakkari ekibi yaraları sarmaya devam ediyor
Deprem bölgesine gönderilen Hakkari ekibi bölgede birçok görevi başarıyla yerine getiriyor.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hakkari Valiliği tarafından bölgeye gönderilen ekipler canla başla çalışıyor. 

Depremin yaşandığı illerde görev yapan Hakkari ekibi enkaz kaldırma çalışması, sağlık, sıcak yemek dağıtımı, çadır kurma, su dağıtım hizmeti ile birçok hizmeti bir arada yürütülüyor. 

100 kişilik ekip içinde yerini alan Hakkari İl Jandarma Komutanlığından 10 kişilik güvenlik korucusu ekip ise Hatay’ın Antakya ilçesinde enkaz çalışması, jeneratör tamir ve hizmeti, su dağıtımı ve ihtiyaç duyulan işleri başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Ekipler ayrıca depremzede çocuklarla da yakından ilgileniyor.

-Enkaz çalışmasında Hakkari ekibini duygulandıran anlar
Büyük acıların yaşandığı deprem bölgesindeki enkaz kaldırma çalışmalarında bir köpeğin hareketleri herkesi duygulandırdı. 

Çalışma yapılırken büyük bir dikkatle ekipleri izleyen köpeğin davranışları Hakkari güvenlik korucuları tarafından görüntülendi. Hangi noktada enkaz çalışması olursa köpeğin o bölgeye geldiğini ifade eden Hakkari ekibi bu durumdan çok etkilendiklerini belirttiler.

Hakkari ekibinin deprem bölgesinde canla başla çalıştığını ifade eden Hakkari Valiliği ise,”Gönüllü ve görevli olmak üzere toplamda 933 personel deprem bölgelerinde görev yapıyor.

Hakkari Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi yönetiminde, Hakkari halkı tek vücut olup, depremden etkilenen bölgelere destek olmak amacı ile maddi ve manevi her türlü imkanlarını seferber etmiştir. Bundan sonra da depremzede halkımızın yanında olmaya devam edecektir” denildi. Haber: Feyzullah Taş

hakkari-ekibi-deprem-bolgesinde-buyuk-gorevler-usleniyor-1.jpghakkari-ekibi-deprem-bolgesinde-buyuk-gorevler-usleniyor-3.jpghakkari-ekibi-deprem-bolgesinde-buyuk-gorevler-usleniyor-4.jpghakkari-ekibi-deprem-bolgesinde-buyuk-gorevler-usleniyor-2.jpg


 

 

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim