• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari eski kültürü sergi ile tanıtıldı

Hakkari eski kültürü sergi ile tanıtıldı
Hakkari yöresel kültür ve sanat tanıtım sergisi büyük ilgi gördü.

Fotoğraf eğitmeni Metin Akmaz ve kendisine destek veren Elif Şen ve Salih Güler, kentin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi belediye binası önünde yöresel kıyafetleri ile Hakkari yöresel kültür ve sanat tanıtım standı kurdular.

Hakkari eski kültürünü yansıtan malzemeler, çekilen insan ve doğa fotoğrafları, yağlı boya resimleri ve değişik tabloların yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

 Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Hakan Taş, İyi Parti Hakkari İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, bazı daire amirleri, esnaf ve vatandaşlar sergiyi dolaştı.

Hakkari eski kültürünü gün yüzüne çıkartan ve Hakkari tanıtımına katkıda bulunan Fotoğraf eğitmeni Metin Akmaz ve kendisine destek veren Elif Şen ve Salih Güler teşekkür eden Kasımoğlu, kendileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

  -Hakkari hakkında kötü düşünenlere cevap
  HGC Başkanı Hakan Taş ise,”Hakkari sanatın sanatçının merkezidir. Kültürel etkinlikler giderek artıyor. Burada her türlü yetenek var. Kültür ve spor dallarında derecelere giriyoruz. İşte bugünde örnek bir örnek yaşıyoruz.  Metin Akmaz ve arkadaşlarının bu soğukta açtıkları bu sıcacık sergi hepimizi ısıttı.



Artık Hakkari sanatı ve sanatçısı ile gündeme gelerek bizim hakkımızda kötü düşünenlere  en güzel cevabı veriyor” dedi.


  Fotoğraf eğitmeni Metin Akmaz, Cep telefonla sanata başlayarak bireysel olarak  sanatı millete  kazandıracağız inşallah dedi.  Akmaz,”Baba ve annelerimiz ah eski zamanlar! diye başlar bizse ne var ki eski zamanlar da bu özlem niye yaşıyor ki? Zaman geçtikçe bu özlemin nedenini, cep telefonla sanata başlayarak il ve ilçeleri gezerek büyüklerimiz ve çocukları saygı ve sevgiyle onları dinleyerek Anne ve babamızın ne kadar da haklı olduklarını anlarız.

Eskiden para, telefon, lüks araba, elektronik  aletlerde yararlandığımız bir çok alet yoktu ama insanlık, gülümseyen yüzler, eski oyunlar,  eski dengbejler, çamurlu lastik ayakkabı ve eski elbise içinde mutlu  çocuklar vardı. Evde elektrik, internet kesintisi olursa hayat durmuş gibi isyan çıkarırız.

Halbuki o eskiden yanan gaz lambasının okulda öğretmenlerimizin bize verdiği  ödevleri  kısık ışığın altında sohbetleri dinleyerek mutluluğunu düşünemiyoruz.  Eski anılarımızı geri getirmek için çabalamıyoruz. eskide büyüklerimiz bizi sırt  heybesinin  içinde sırtında taşıyarak tarla da yaylalarda, çobanlık yaparak sırtında indirmezdi giydiği lastik ayakkabı ayağını inciterek yük ağırlığı yorulduğu hissettirmeden derelerde akan saf temiz suyu  lastik  ayakkabının içinde su içerek yorgunluğu giderirdi.

Akşamları 15, 20 kişilik bir aile tek bir odada çocuklarına gaz lambasının kısık ışığında masal (çirok) dengbej parçaları söylerken mutlu ediyordu bizler şimdi tüm zamanını telefon, okey, televizyonla vakit geçiren çocuklar alıyor. gaz lambasının ışığında sizleri mutlu edecek bireyleri unutmayınız. Hakkari kültürü turizme  kazandırmak için elimde bir kuruş bile varsa harcamaya hazırım bu kültürü çocukların geleceği için emek veriyorum sanat sizinle güzelleşir” dedi. Haber: Feyzullah Taş

hakkari-eski-kulturu-sergi-ile-tanitildi-2.jpghakkari-eski-kulturu-sergi-ile-tanitildi-1.jpghakkari-eski-kulturu-sergi-ile-tanitildi-4.jpg
  

Bu haber toplam 1780 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim