• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari halk pazarı temeli dualarla atıldı

Hakkari halk pazarı temeli dualarla atıldı
Hakkari Belediyesi tarafından yaptırılacak olan “Tarihi Taş Görünümlü Belediye Halk Pazarı” temeli okunan dualarla atıldı.

Burada konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,  göreve geldiğimizden beri Belediye Kaynaklarımızı etkin bir şekilde ve halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda kullanarak, Hakkâri'mizi yaşam alanları, rekreasyon alanları, kültür ve sosyal projeleri, sanat faaliyetleri ile insanın yaşamaktan huzur ve mutluluk duyduğu bir il haline getirmeyi hedefledik dedi.

Vali Akbıyık,” Değişim ve Dönüşüm programı kapsamında göreve geldiğimizden beri Hakkari’mize 32 yeni projeyle toplamda 52 Milyon TL yatırım yaptık. 205 milyon olarak devir aldığımız piyasa ve kamu borcundan 128 Milyon TL ödeme yaptık.

Tüm paydaşlarımızın etkin ve şeffaf katılımıyla şekillendirdiğimiz 2022 Yatırım Programımız çerçevesinde de hazırladığımız 13 yeni projeyle yaklaşık 74 Milyon TL yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz”

 -Tarihi Taş Görünümlü Kapalı Halk Pazarı Projemiz
  Vali Akbıyık, bugün temel atma törenini yapacağımız Tarihi Taş Görünümlü Kapalı Halk Pazarı Projemiz ile şehrimize yeni bir değer daha katacağız dedi. Akbıyık,” İçerisinde 32 iş yerinin olacağı bu Kapalı Halk pazarı iş yerinde; dükkan, lokanta ve şehrin tek umumi WC’lirini barındıracak bir yapı olacaktır.

bcdb326a-6989-434c-9642-a3c1e5aad5d8.jpg

Yine bu yıl başlayıp tamamlamayı planladığımız;  Büyük Ölçekli Modern Mezbahane Yapım İşi, Hayvan Barınağı Ve Tedavi Merkezi Yapım İşi ihale süreci bitmiş en kısa zamanda yapımlarına başlanacaktır. İhale süreci devam eden 15 km bsk asfalt işi devam etmekte olup en kısa zamanda bu çalışmamızı da başlatacağız.

Merzan-Sanayi Yolu Betonarme Duvar Yapım İşi ve bazı mahallelerimizde yapımı devam eden sulama kanalları işi ve Atlılar Caddesi Sanat Sokağı yapım projelerimizi tamamladık bayramdan sonra vatandaşımızın kullanımına sunacağız” dedi.

02-040.JPG

  Mukaddes Akar Caddesi üzerinde bulunan belediye eski halk pazarı yıkılarak yerine yeni taş görünümlü belediye halk pazarı yapılıyor. “Tarihi Taş Görünümlü Belediye Halk Pazarı” temel atma törenine Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Emre Kılıç, Tevfik Kumbasar, Vali Yardımcısı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar,

Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Teşkilat Koordinatörü Av. Abdulmecit Tarhan, Ak Parti eski dönem İl Başkanı Nurettin Fırat,Hatso Başkanı Servet Taş, Ak Parti Hakkari Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yrd/ il YKM Başkanı Şaban Arslan, Kanaat önderi Timur Yoldaş, Mikail Ediş, Hasan Öztunç,   firma sahibi iş adamı Hekim Yıldız, Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er, Hakkâri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman,

03-036.JPG

 kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halk Pazarının temeli İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nin okuduğu dualar eşliğinde atıldı. Vali Akbıyık ve beraberindekiler daha sonra Atlılar Caddesi üzerinde yeni yapılan sanat sokağını ziyaret ederek vatandaşlarla birlikte sohbet edip çay içtiler. Haber: Feyzullah Taş

04-019.JPG

dermen-1.JPGhekim-1.JPG06-016.JPG07-006.JPG


 

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim