• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari halkı Rojava'yı unutmadı

Hakkari halkı Rojava'yı unutmadı
Hakkari Belediyesi tarafından başlatılan Rojava’ya yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar kamyonla Rojava’ya gönderildi.
Hakkari Belediyesi tarafından “Rojava yardımlarınızı bekliyor” başlığı altında başlatılan yardım kampanyası devam ederken, belediye hizmet binasında toplanan yardımlar, kamyonla Rojava’ya gönderildi.
 
Hakkari Belediyesi önünde bir araya Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, Eş Başkan yardımcıları, HDP İl Başkanlığı yöneticileri, parti çalışanları, STK temsilcileri ve Hakkarili vatandaşlar toplanan yardımları kamyona yüklenirken, yarımların acil olması söz konusu olduğundan bundan sonra gelecek yardımların direk olarak kamyonlar ile Rojava’ya gönderileceği belirtildi.
 
“ORADAKİ İNSANLARIMIZ ÖLÜMLE MÜCADELE EDİYOR”
Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, yapılan yardımın önemine dikkat çekerek, yapılacak yardımların çok acil olduğunu söyledi. Hatipoğlu “Bizler bir süre önce belediye öncülüğünde Rojava’ya yardım kampanyası başlattık.  Bununla daha sonra tüm STK’lar ile birleştik. Bugünden itibaren start verdik, gelen yardımları direk götürme kararı aldık. Bugün bu kamyonu götürüp noktaya teslim edeceğiz.  
 
Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz. Gerçekten oradaki insanlar çok mağdur, ölümle mücadele ediyorlar. Hiçbir suçları, günahları yok, rant peşinde koşanların kendi kavgalarıdır. Hiç kimsenin yaşam haklarını ellerinden almaya hakları yoktur.   Bu yönlü mağdur ve mazlumun yanındayız diyoruz.
 
Acil ihtiyaçları olan şeylere gerçekten bütün halkın, hatta Dünyanın duyarlı olması gerekiyor. Bu yönlü çalışmalarımızı hızlandırıyoruz Rojava bizim gerçekliğimizdir.  Bizler tüm halk olarak özellikler Hakkari halkı buradadır, onların yanındadır ve desteklerini verecektir. Yardım çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.
 
'”KAMYONU GÖREN VATANDAŞLAR KAMPANYA'YA DESTEK VERDİ”
Toplanan yardımların belediye binası önündeki kamyona yüklendiğini gören bazı duyarlı vatandaşlar, yardımın acil olması nedeniyle etraftaki iş yerlerinden acil yardım kolileri oluşturarak kampanyaya destek verdi. Buradan kentteki esnafları dolaşan Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve beraberindekiler esnaflardan başlatılan yardım kampanyasına destek vermelerini isteyip yardımların acil olduğu açıklandı.
 
“ESNAFTAN ÖRNEK DAVRANIŞ”
Burada kentte kırtasiye işleten Yener Taş isimli esnafın Eş Başkan Hatipoğlu ile birlikte bir markete gidip yardım kolisi hazırlaması örnek oldu. Eş Başkan Hatipoğlu esnafın bu tutumunu taktir ederek, teşekkür etti. Ayrıca yapılan açıklamada kampanyanın devam ettiği ve yardım etmek isteyen vatandaşların yardımlarını Hakkari Belediyesi hizmet binasına ulaştırmaları gerektiği belirtildi. Haber:Serkan Kaya (İHA)
rojava-yardim-1.20140812184921.jpg
rojava-yardim-2.jpg
rojava-yardim-3.jpg
rojava-yardim-4.jpg
rojava-yardim-5.jpg
rojava-yardim-6.20140812185055.jpg
rojava-yardim-7.jpg
 
 
Bu haber toplam 3723 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim