• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari "Heskader" Çiftçiler Haftasını Kutladı

Hakkari "Heskader" Çiftçiler Haftasını Kutladı
Hakkari Eğitim Sanat ve Kalkınma Derneği (Heska-Der) Başkanı Sefer Kaçmaz, “14 Mart Dünya Çiftçiler Haftası” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

İçinde yaşadığımız çağın tarımsal üretiminin, gıdanın öneminin strateji hale gediğini belirten Sefer Kaçmaz, tarım istihdam alanıdır, gıda kaynağıdır, hayatın sürdürülmesinde olmazsa olmazdır dedi. Kaçmaz açıklamasında,”Artan nüfus, buna karşılık her geçen gün çeşitli nedenlerle azalan tarım alanları, dünyadaki gelişen ve değişen politikalar, ticaret stratejileri, tarımın en önemlini artacaktı. Önümüzdeki yıllarda dünyada enerjinin ve gıdanın konuşulacağı yüzyıl olacaktır.

Bugün dünyada 800 milyon aç, 3 milyar da yanlış veya yetersiz beslenen insan bulunduğu bir gerçektir. Bu nedenle, tükettiğinden daha fazla üreten ülkeler zengin ülkeler olacaktır. İthalatla rekabet etmek zorunda kalmasın ve üzerindeki gereksiz vergi yük kaldırılsın. İşlenebilen, ekilebilen toprağı bulunan, temiz ve sağlıklı suyu bulunan ülkeler dünyada söz sahibi olacaklardır.

Bugün bakıldığında çiftçilerimiz üretim maliyetlerinin arttığı, üretim alanlarının daraldığı, destekleme ödemelerinin yetersiz olduğu ya da olmadığı, alın terinin hakkını alamadığı, tarımsal üretim miktarında ve pazar değerinde her zaman aşağı fiyat bulmaktadır. Bu nedenle ülkemizde “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” kutlaması her zaman buruk geçer. Kendi gününden çiftçinin haberi dahi olmaz. Heska-Der olarak arıcılara kekik tohumu ve ters lale tohumu dağıttık.

Arıcılığın gelişmesi üretim alanları tam kapasitesi ile kullanılarak arıcıların hak ettiği refah seviyesine de kavuşmuş olması için, toplumda ve ekonomide hak ettiği değeri ve saygıyı gören, emeğinin boşa gitmediğini bilen, elinin nasırı eksik olmayan, çalışan, üreten, alın terinin hakkını alabilen üretimden, işlemede ve pazarlamada yeterli örgütlenmesini sağlayarak hakkını koruyabilen bir çiftçilik ve arıcılık modeli temennisi, nasırlı ellerin, dünya çiftçiler günü'nü kutlarım” dedi.

Bu haber toplam 3900 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim